Les Jornades del Pinxo de Benicarló donen el tret de sortida a la Festa de la Carxofa 2019

997

La Demostració Gastronòmica de Pinxos de la Carxofa d’aquest dijous 10 de gener donarà el tret de sortida oficial a la 26a edició de la Festa de la Carxofa. Enguany, les Jornades del Pinxo (de l’11 al 27 de gener) comptaran amb una participació 32 establiments i s’entregaran un total de 6 premis.

Actualitat Diària

El regidor d’Agricultura, Domingo Roca, acompanyat de la representant de la Penya Mechero, Ruth Martí, han presentat avui una nova edició de les Jornades del Pinxo de la Carxofa, que començaran aquest dijous amb una Demostració Gastronòmica que servirà per a inaugurar oficialment la 26a edició de la Festa de la Carxofa, una fita que, en paraules del regidor d’Agricultura, “suposa un reconeixement al treball i la dedicació de tota la gent de Benicarló que col·laboren de manera tan meravellosa i que fan possible que Benicarló s’òmpliga de gent”.

Domingo Roca ha explicat que amb aquesta degustació de pinxos del 10 de gener, començaran les activitats programades per a la Festa de la Carxofa “en la qual esperem que molta gent vinga a visitar-nos i gaudir de la nostra gastronomia”.

Després de la Demostració Gastronòmica de dijous (a la plaça de Sant Joan a les 19.30 hores), les Jornades del Pinxo continuaran a partir de divendres 11 i s’allargaran fins al 27 de gener, amb una participació de 32 establiments, entre tasques, bars i cafeteries. Els pinxos, a un preu de 2 euros (beguda a part), reflectiran tota una extensa diversitat gastronòmica on la carxofa serà sempre l’ingredient imprescindible i obligat, amb receptaris que van des d’allò més tradicional a la cuina més innovadora.

El regidor d’Agricultura també ha anunciat que aquest any la Festa de la Carxofa, a la que l’Ajuntament destina entre 75.000 i 80.000 euros, tindrà nous atractius com per exemple “la recuperació del Vi de Carlon, que es presentarà en societat el 26 de gener, dia en què se celebrarà la tradicional torrada de carxofes”.

Sis premis en joc

Com cada any, les Jornades compten amb un ingredient competitiu que les fa, si cap, encara més atractives. Es tracta del Concurs del Pinxo de la Carxofa que organitza la Penya Mechero, que entregarà sis premis: tres per als millors pinxos de categoria general i tres per als millors pinxos del receptari tradicional, que l’any passat va tindre una gran acollida entre el públic.

Aquest any, com a novetat, els premis s’entregaran el mateix dia que es reunirà el jurat per a tastar els pinxos, el 14 de gener, a l’Edifici Gòtic, en presència de tots els establiments participants.

Ruth Martí ha animat a tastar tots els pinxos d’aquesta edició, que “tenen molta qualitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací