L’Associació Intermunicipal de Benassal, Catí Culla i Ares del Maestrat es reinventen per a un turisme responsable

752

La nova aplicació de mesures antiCovid-19 en tota l’oferta turística dels municipis és una constant per a aquesta campanya estival

Actualitat Diària

Ares del Maestrat, Benassal, Catí i Culla reinventen la seua oferta per a un turisme responsable en el AltMaestrat #HumanLand. I és que l’aplicació de mesures anti Covid-19 en tota l’oferta turística d’aquests municipis que conformen l’Associació Intermunicipal de Benassal, Catí Culla i Ares del Maestrat és una constant per a aquesta campanya estival. L’objectiu dels ajuntaments amb la programació d’aquestes activitats segures és aconseguir mantindre la dinamització turística dels seus municipis al mateix temps que protegeixen al màxim les seues poblacions de qualsevol possible rebrot de la Covid-19.

“Volem oferir-nos com un destí segur i responsable que som”, ha assenyalat la gerent de l’Associació, Berta Claramonte. “Som pobles molt atractius tant en en el nostre patrimoni històric i cultural com en la naturalesa que embolica les nostres cases i les experiències turístiques relacionades amb l’esport, la gastronomia i la cultura que podem realitzar ací. El visitant està encantat de gaudir d’aquestes activitats a l’Alt Maestrat, i nosaltres *tb que vinguen i contribuïsquen a mantindre l’activitat als nostres pobles”.

Ares del Maestrat: visites guiades al centre històric i la nevera

El municipi d’Ares del Maestrat ha previst per al mes d’agost un complet programa de visites guiades centrades principalment en el barri antic i la Nevera dels Regatxols. I és que el centre històric d’Ares està declarat Bé d’Interés Cultural. La seua particular forma ho fa un dels més atractius de la Comunitat Valenciana. L’antiga presó, l’església, la llotja, a més de la visita al Museu de la Cova, que és un lloc únic en el qual conéixer tota la trajectòria històrica del municipi amb un didàctic i entretingut audiovisual.

Les visites guiades a la Nevera dels Regatxols mostren una de les poques neveres valencianes de planta quadrada. El seu bon estat de conservació permet conéixer més de com s’emmagatzemava el gel en aquest lloc i com es comercialitzava antigament amb aquest producte

En les xarxes socials del municipi, així com en el telèfon 964 443 074 o en touristinfoaresdelmaestrat@gva.es es pot obtindre més informació sobre aquestes activitats i sobre l’oferta turística d’Ares del Maestrat.

Benassal: visites teatralitzades, activitats infantils i esportives

El municipi de Benassal ha previst per a aquest mes d’agost un complet programa d’activitats dirigides a dinamitzar l’activitat en el municipi d’acord amb les actuals circumstàncies de màxima prevenció i seguretat al visitant.

Així, tots els dilluns hi ha visites guiades gratuïtes per l’itinerari del mestre Carles Salvador, els dimecres hi ha classes gratuïtes de taitxí, i els divendres visites guiades gratuïtes pel centre històric del municipi. A més, des de l’Oficina de Turisme mantenen aqueixes visites de manera diària amb reserva prèvia. Activitats complementàries com les visites guiades al Rivet, el pròxim 8 d’agost, o per la Pedra en Seco, el diumenge 9 completen un atractiu programa lúdic i cultural per a posar en valor el seu ric patrimoni aquest estiu. El 22 d’agost Benassal acollirà a més l’itinerari interpretatiu ‘Els dominis de Neptú’, i els dies 4 i 28 d’agost la ruta guiada a la Escola del Cant.

En les xarxes socials del municipi, així com en el telèfon 964 442 004 o en touristinfobenassal@gmail.com es pot obtindre més informació sobre aquestes activitats i sobre l’oferta turística de Benassal.

Catí manté oberta l’Ermita de l´Avellà, una autèntica joia

El municipi de Catí manté oberta la que és una de les seues principals joies patrimonials: l’Ermita de l´Avellà. La també sobrenomenada ‘Capella Sixtina del Maestrat’ es troba en un lloc històricament conegut per la qualitat de les seues aigües. L’Aigua de l´Avellà s’extrau del conegut brollador del mateix nom, ja apreciat pels àrabs. A l’interior de l’ermita el visitant pot gaudir d’una impressionant exuberància decorativa ornamentada amb daurats i pintures al fresc realitzades en 1737 obra de l’artista de Sant Mateu, Pasqual Mespletera, qui també va decorar la Capella de la Comunió de l’Església de Catí.

Culla ‘reinventa’ la seua agenda cultural i turística per a un estiu atípic

Aquest municipi de l’Alt Maestrat comptarà els caps de setmana d’agost amb diferents activitats que serviran com a reclam i complementaran la rica oferta turística amb la qual compte. A més de les visites pel seu centre històric i castell, declarats Bé d’Interés Cultural en 2004 per ser un dels conjunts històrics millor conservats de l’arc mediterrani, els visitants i veïns podran participar de recorreguts guiats nocturns pel Parc Miner del Maestrat, showcooking de productes locals, exposicions de pintura, la “velà” amb il·luminació del poble amb milers de veles, tast de cerveses de Castelló Beer Factory i la presentació del llibre de la seua rogació a Sant Joan de Penyagolosa.

Com a colofó final a aquesta agenda, el dia 29 d’agost, se celebrarà l’acte de proclamació de Culla com un de ‘Els Pobles més Bonics d’Espanya’. En aquest esdeveniment s’espera comptar amb la presència d’autoritats provincials, autonòmiques i alcaldes de pobles pròxims que ja posseeixen aquesta distinció.

En les xarxes socials del municipi, així com en el telèfon 678 135 160 o en turismoculla@dipcas.es, es pot obtindre més informació sobre aquestes activitats i sobre l’oferta turística de Culla.

En les xarxes socials del municipi, així com en el telèfon 678 135 160 o en turismoculla@dipcas.es, es pot obtindre més informació sobre aquestes activitats i sobre l’oferta turística de Culla.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací