Barrachina demana una reunió amb Teresa Ribera per a negociar solucions que salven els poblats

617

El Partit Popular ha registrat una proposta d’iniciativa legislativa per a modificar l’actual llei de Costas

Actualitat Diària

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, ha sol·licitat formalment una reunió amb la ministra de Transició Ecològica del Govern d’Espanya, Teresa Ribera, amb la finalitat de traslladar-li personalment solucions per a salvar els poblats marítims i evitar els problemes que les decisions del Govern de Sánchez estan generant entre els residents dels poblats marítims del litoral castellonenc.

Marta Barrachina ha pres aquesta decisió després que la Direcció General de Costas haja desestimat les al·legacions presentades pels propietaris del poblat de Torre la Sal, de manera que segueix avant amb el procés administratiu per a incoar un total de 99 expedients de recuperació possessòria del sòl sobre el qual s’assenten les seues cases, la qual cosa en la pràctica significa continuar amb els seus plans d’acabar amb el nucli marítim de Cabanes. Una indefensió legal que també pateixen els residents de la resta dels poblats marítims de Castelló, i als quals se sumen altres problemes com el de la intrusió marina i els temporals per la falta de les inversions anunciades.

“Creiem que una solució dialogada i consensuada és possible. Ens agradaria que fóra la ministra la que vinguera a Castelló, a conéixer en primera persona, la realitat dels poblats marítims de Torre la Sal, Nules, Xilxes, la Llosa, Almenara i Moncofa, uns nuclis tradicionals amb alt valor etnològic i cultural. Però ja que això no ocorre, des del PPCS, i a petició dels mateixos veïns afectats, hem sol·licitat aquesta trobada de treball perquè puguen ser escoltats i tingudes en compte la seua opinió i les seues demandes”, ha ressaltat Marta Barrachina, qui ha registrat la seua petició a través del Grup Popular al Senat, de la mà dels senadors per Castelló Salomé Pradas i Vicente Martínez Mus. La reunió també serviria per a conéixer de primera mà l’estat en el qual es troben els projectes de regeneració del litoral castellonenc, “molts d’ells ja redactats, però sense que avui dia isquen del calaix”.

“El temps passa i cada minut és important, perquè corre en contra dels propietaris i residents dels poblats marítims, els qui reclamen al PSOE que tinga en compte les seues característiques úniques”, ha afegit, al mateix temps que confia que la petició siga atesa “al més prompte possible”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací