Bankia, partícip en el 25 aniversari de la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic

747

Actualitat Diària

Bankia col·laborarà en la 25a Conferència de les Parts de la Conferència Marco de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP25), que se celebrarà a Madrid entre el 2 i el 13 de desembre.

L’entitat financera tindrà una presència destacada en la COP25 i ha posat a la disposició de l’organització un ofibus, oficina mòbil, perquè els delegats dels diferents països que acudeixen al cim puguen realitzar diverses operacions.

El ofibus de Bankia, un dels 14 amb què compta l’entitat i que donen servei en 373 municipis en risc d’exclusió financera de sis comunitats autònomes, està situat en la Plaça Central del recinte de IFEMA on s’acollirà la celebració de les reunions i trobades dels delegats arribats de la pràctica totalitat de països del món. Els assistents a la COP25 podran realitzar operacions o retirar efectiu en un caixer automàtic d’última generació.

“En Bankia tenim un fort compromís en la lluita contra el canvi climàtic i les nostres polítiques mediambientals estan presents en el procés de presa de decisions de l’entitat. Apostem per la sostenibilitat en el nostre model de negoci i treballem per un creixement amb ple respecte al medi ambient”, ha destacat el director general adjunt de Banca de Particulars de Bankia, Eugenio Solla.

En el marc del seu compromís amb el medi ambient, el Comité de Gestió Responsable de Bankia va aprovar el Pla d’Ecoeficiència i Canvi Climàtic 2017-2020, que marca una sèrie d’objectius en l’àmbit de l’ecoeficiència, el canvi climàtic, la gestió certificada o la formació ambiental.

Aquestes mesures destinades, per exemple, a reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i compensar la petjada de carboni han sigut reconegudes amb el segell Calcule/Compense del Ministeri per a la Transició Ecològica.

L’entitat va evitar durant l’any passat l’emissió de 39.800 tones de CO2 gràcies a la compra d’energia verda amb garantia d’origen. A més, el 100% de l’energia elèctrica consumida en Bankia és energia elèctrica verda amb garantia d’origen i el 85% dels vehicles de flota són híbrids amb baixes emissions de CO2.

El banc compta, a més, amb un sistema de gestió ambiental en els seus edificis més emblemàtics de Madrid, València, Logronyo i Las Palmas, que els converteixen en referència de l’entitat en l’àmbit de la gestió eficient.

Tots ells estan certificats segons l’estàndard ISO 14001, que permet a les empreses mostrar el seu compromís amb la protecció del medi ambient mitjançant la gestió dels riscos mediambientals derivats de la seua activitat.

Projectes contra el canvi climàtic

D’altra banda, Bankia llançarà en 2020 una nova convocatòria de 500.000 euros destinada a posar en marxa projectes d’innovació i emprenedoria en la lluita contra el canvi climàtic.

L’entitat seleccionarà, al costat de prestigioses universitats espanyoles, iniciatives d’entitats mediambientals i també nous projectes d’emprenedoria que es focalitzen en accions d’efecte immediat en la lluita contra el canvi climàtic o que promoguen idees innovadores a mitjà i llarg termini.

La convocatòria tindrà una forta capil·laritat en quasi tot el territori nacional, ja que en la mateixa col·laboraran les 11 fundacions d’origen de l’entitat: Fundació Montemadrid, Fundació Bancaixa, Fundació Caixa Castelló, Fundació Caixa Rioja, Fundació La Caixa de Canàries, Fundació Caixa Segòvia, Fundació Ávila, Fundació Iluro, Fundació Sa Nostra, Fundació Caixa Murcia i CajaGranada Fundació.

Iniciatives de 2019

L’entitat financera va obrir, en aquest sentit, una nova línia d’inversió social enguany destinada a donar suport a projectes de caràcter mediambiental, en concret, de millora de la biodiversitat i de lluita contra el canvi climàtic. Aquesta decisió potencia el compromís de Bankia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) i concretament amb el ODS 13, ‘Acció pel clima’, i el ODS 15, ‘Vida d’ecosistemes terrestres’.

En 2019, Bankia ja ha destinat 465.000 euros a convocatòries mediambientals amb la Fundació Montemadrid i la Fundació Bancaixa, així com accions puntuals en matèria de medi ambient amb la resta de les fundacions d’origen que compten amb el compromís dels professionals de Bankia per mitjà d’accions de voluntariat.

A més, Bankia i WWF Espanya van signar un acord en 2018 per a col·laborar fins a 2020 a potenciar la biodiversitat d’un dels parcs nacionals més emblemàtics d’Espanya, el de les Taules de Daimiel (Ciudad Real). Amb el projecte ‘Boscos d’aigua. Restaurant els boscos de les Taules de Daimiel’ està previst que es recuperen 60 hectàrees de devesa a l’entorn del Parc.

De manera excepcional, Bankia va obrir el mes d’agost passat una línia d’ajudes destinades a pal·liar els danys causats per l’incendi de Gran Canària, en la qual també van col·laborar clients i a la qual va fer una aportació inicial de 100.000 euros. A més, al setembre, Bankia va donar 100.000 euros a Creu Roja i va habilitar línies de finançament preconcedida en condicions avantatjoses per 500 milions d’euros per a ajudar a pal·liar els danys causats per les pluges torrencials que van afectar les províncies de Múrcia, Alacant, València, Granada, Almeria i Albacete.

Adhesió als Principis de Banca Responsable

D’altra banda, l’entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri és un dels 130 bancs signants dels Principis de Banca Responsable promoguts per Nacions Unides i un dels 31 a nivell mundial que han subscrit el Compromís Col·lectiu amb l’Acció Climàtica de l’ONU. Goirigolzarri s’ha sumat, a més, a l’anomenada a l’acció per a un ‘Nou Acord per a Europa’ (A New Deal for Europe), en termes de sostenibilitat, que han subscrit 250 CEO de tota Europa.

En el marc d’aquest compromís, Bankia va crear a l’agost d’enguany la Direcció de Negoci i Finançament Sostenible, que dirigeix Carlos Barrientos, i que té per objectiu impulsar la mobilització de recursos sota un marc d’actuació compromés amb criteris ambientals, socials i de governança (ASG), i promoure el finançament d’inversions sota aquests mateixos criteris.

Amb aquesta decisió, Bankia reforça el seu compromís amb les finances sostenibles i amb l’impacte mediambiental de la seua activitat al mateix temps que s’avança a les tendències socials i econòmiques dels pròxims anys, abordant noves propostes de productes i serveis atractives per als seus clients.

En l’àmbit nacional, l’entitat està integrada en el Clúster de Canvi Climàtic de Forética, el Grup Espanyol de Creixement Verd i la Plataforma Espanyola d’Acció Climàtica i en l’Observatori Espanyol de Finançament Sostenible. En l’àmbit internacional, participa en L’Hora del Planeta (WWF) i RE100, creada per CDP i The Climate Group, que aglutina a les empreses més influents del món compromeses amb l’ús de l’energia renovable.

L’entitat compta també amb el reconeixement dels analistes i inversors que valoren positivament la gestió ambiental, social i de bon govern realitzada per l’entitat. Així, Bankia forma part de l’índex Euronext Vigeo Eurozona 120; del FTSE4Good; del S&P Dow Jones Indices, i del Dow Jones Sustainability Index Europe.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací