Bankia i Vodafone s’alien per a impulsar l’atenció al client amb 5G i realitat virtual

446

Actualitat Diària

Bankia i Vodafone España han posat en marxa un projecte pilot amb la xarxa 5G que consisteix en un assessorament financer per videoconferència per a clients empresarials amb solucions innovadores com són la realitat virtual o les videollamadas en 3D.

Bankia aposta per enfortir la relació amb els clients de banca d’empreses i pimes a través de l’assessorament en àmbits especialitzats realitzat per assessors del banc, i que el client percep com un servei d’alt valor.

L’objectiu d’aquest pilot és connectar al client de Bankia amb un assessor especialitzat a través de dues solucions innovadores que al mateix temps garanteixin la seguretat, la qualitat i usabilitat del model d’interacció:

Solució de videollamada amb realitat virtual multidireccional en escenari immersiu 3D, en la qual el client utilitza unes ulleres de realitat virtual per a connectar-se a un escenari Bankia en el qual l’assessor, que es mostra com un avatar, comparteix diferents pantalles d’informació sobre les quals basa el seu assessorament i amb les quals el client pot interactuar, com si estigués presencialment reunit amb l’assessor en una oficina Bankia del futur.

Plataforma de videollamada immersiva 3D de streaming, en la qual l’assessor inicia una videollamada utilitzant càmeres de vídeo de 360è.

El desenvolupament ha estat realitzat per una de les empreses de la V Convocatòria de Bankia Fintech by Innsomnia, Xperiencia Virtual i es durà a terme durant els pròxims mesos entre les oficines centrals de Bankia a Madrid i diferents localitzacions al Parc Tecnològic d’Andalusia (PTA) de Màlaga i al Parc Tecnològic de la Cartoixa de Sevilla. El PTA de Màlaga pertany a la xarxa de 5G Labs que Vodafone ha posat a la disposició d’empreses i administracions per al desenvolupament de nous casos d’ús aprofitant la cobertura 5G desplegada dins del Pilot 5G Andalusia.

El resultat del pilot permetrà a totes dues companyies testar la idoneïtat de la tecnologia 5G per a la posada en marxa de solucions innovadores i noves maneres de relacionar-se amb els clients i deixar palès com aquesta tecnologia pot ajudar a la comercialització i suport de productes financers complexos.

Aquest cas d’ús, després del procés d’incorporació supervisat per Red.es, s’ha inclòs en el projecte ‘Pilot 5G Andalusia’, impulsat pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, per mitjà de Red.es i cofinançat pel FEDER, i desenvolupat per Vodafone i Huawei.

El director corporatiu d’Innovació i Ciberseguretat de Bankia, Ignacio Cea, ha destacat “la importància de la col·laboració per a la posada en marxa d’iniciatives innovadores que contribueixin a donar un millor servei als clients, en el marc de la clara aposta de l’entitat per la digitalització i per les noves maneres de relacionar-se amb el client”.

Daniel Jiménez, director general d’empreses de Vodafone España, ha comentat: “El desplegament pioner de xarxa 5G en 2019 ens ha permès comptar amb l’ecosistema 5G més complet per casos d’ús i número de partners en 10 sectors diferents. Amb aquesta iniciativa de col·laboració amb Bankia avui fem el primer pas en l’extensió dels beneficis de la digitalització i el 5G en el sector bancari espanyol”.

Pilot 5G a Andalusia

Pilot 5G a Andalusia, www.piloto5gandalucia.es inclou 33 casos d’ús que aplicaran els beneficis d’aquesta tecnologia en els sectors d’energia, indústria, ciutats intel·ligents, turisme, agricultura, sanitat i dependència, seguretat, emergències i defensa, societat i economia digital. El projecte està promogut pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de Red.es, cofinançat pel FEDER, i que és desenvolupat per Vodafone i Huawei.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací