Més de 500 persones desocupades treballaran en entitats locals de Castelló amb ‘Avalem Experiència’

657
Pla d’Ocupació Juvenil

Per a la selecció, les persones interessades no hauran de realitzar cap tràmit, només estar inscrites com a aturades en Labora

Actualitat Diària

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha difós la llista d’entitats locals de la Comunitat beneficiàries de l’ajuda Emcorp perquè puguen contractar a persones desocupades, dins del Pla ‘Avalem Experiència’.

Dels 522 municipis beneficiaris, 260 d’ells corresponen a la província de Castelló. Gràcies a aquesta subvenció, al voltant de 542 persones desocupades de més de 30 anys obtindran un contracte de treball de, almenys, sis mesos per a realitzar obres o serveis d’interés general en aquestes entitats locals de Castelló.

Del total de 135 municipis que hi ha a la província de Castelló, 133 seran beneficiaris de subvenció per a poder contractar personal. La localitat que ha rebut una major subvenció per a realitzar contractacions és Zucaina, seguida de Zorita del Maestrazgo, Xodos, Xert i Viver.

Aquestes ajudes s’emmarquen en ‘Avalem Experiència‘, un projecte posat en marxa per la Generalitat per a donar suport a la inserció laboral de les persones desocupades.

L’import de les subvencions per cada entitat local és d’un mínim de 17.000 euros i es destinarà al finançament dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades. Els contractes han de tindre una duració de, almenys, sis mesos a jornada completa.

Les persones participants en aquest programa seran seleccionades entre les inscrites com a demandants d’ocupació en els Espai Labora dels municipis corresponents. En aquestes seleccions tindran prioritat aquelles persones que no estiguen percebent prestacions o subsidis per desocupació.

Les persones desocupades poden consultar en aquest llistat els municipis que realitzaran contractacions. Així mateix, poden comprovar en Punt Labora l’estat de la seua demanda i actualitzar-la, si és necessari, en autoentrevista.

Cal recordar que l’actual crisi sanitària ha provocat que s’hagen d’extremar les mesures de precaució.

Un dels grans reptes d’aquest Consell és prioritzar actuacions per als col·lectius més vulnerables i amb més dificultats d’inserció. En aquest sentit, s’emmarca tant aquest programa com ‘Avalem Joves’.

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que porten més de 12 mesos desocupades. En concret, la Conselleria d’Economia estima que el públic objectiu d’aquest programa d’incentiu a l’ocupació és de 190.600 persones.

‘Avalem Experiència’

‘Avalem Experiència’ s’articula entorn de quatre línies estratègiques d’actuació. La primera se centra en l’àmbit de la formació per a actualitzar la qualificació professional i, d’aquesta manera, permetre el retorn a l’ocupació. Mitjançant un pla de xoc s’oferirà atenció personalitzada i centrada en les necessitats formatives de cada participant, així com en els requeriments del mercat de treball.

En segon lloc, ‘Avalem Experiència’ donarà suport a les iniciatives d’emprenedoria i el treball autònom identificant nínxols de mercat per al desenvolupament de projectes empresarials viables i oferint assessorament especialitzat per a plans de negoci, que es complementarà amb accions d’acompanyament a emprenedors.

Un tercer eix del programa es dedicarà a l’orientació, intermediació i cerca d’ocupació mitjançant un itinerari personalitzat per a cada beneficiari que es compondrà d’activitats com a entrevistes o xarrades de motivació i que comptarà amb la supervisió d’un tutor.

Finalment, la quarta línia d’actuació es focalitzarà en el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l’estabilitat en el treball.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací