Autoritzen un sistema pioner de reutilització de materials tèxtils usats en la Comunitat

406

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha autoritzat el primer sistema de preparació per a la reutilització de productes tèxtils de la Comunitat Valenciana.

La proposta, enclavada en l’àmbit empresarial i industrial, planteja la reutilització de draps tèxtils de neteja, després d’un procés de rentada, en línia amb les noves directrius de les estratègies d’economia circular.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat la posada en marxa d’aquest mercat secundari de circuit tancat que dóna sortida a un residu de difícil gestió com el tèxtil usat.

“Novament donem la benvinguda a un nou exemple de negoci basat en l’Economia Circular que desenvolupa solucions sostenibles que contribueixen a la reconstrucció econòmica des de propostes transformadores en el marc de la transició ecològica”, ha afirmat.

La iniciativa, d’una empresa de la Comunitat Valenciana, posa a la disposició de la indústria draps de neteja, previ dipòsit o pagament pel servei prestat, que és retornat en el moment del retorn d’aquest. Una experiència d’adquisició de serveis, en lloc d’adquisició de béns de consum de matèries primeres, a través de l’arrendament per a la seva posterior rentada, preparat i reintroduït en el cicle de vida del producte.

Per part seva, les indústries usuàries d’aquest servei guanyen addicionalment la reducció en la producció d’aquest tipus de residus, que en retornar-se i treballar-se en un circuit tancat de reutilització es converteixen en nous recursos.

L’expedient ha estat tramitat pel nou servei encarregat de la prevenció, preparació per a la reutilització i foment de l’economia circular, “creat pel Botànic en la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental, a la vista de les noves oportunitats de negoci que l’economia circular ha de generar en la Comunitat Valenciana”, ha explicat la conellera.

La iniciativa disposarà d’un centre de preparació per a la reutilització a la província de Castelló. Des de la Conselleria es confia que sigui ben rebuda per la important indústria de la Comunitat Valenciana, en vista que es tracta d’un clar vector de reducció en la generació de residus i d’un canvi respecte dels sistemes tradicionals de gestió com a residu d’un material una vegada usat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací