Castelló traslladarà al Consell denuncies de suposat assetjament immobiliari de fons voltor a 30 famílies del Raval Universitari

669

La Regidoria d’Habitatge ha recaptat amb l’assessorament jurídic huit indicis d’assetjament de societats d’inversió que recull la Llei de Funció Social de l’Habitatge i el Codi Penal

Actualitat Diària

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló traslladarà a la Generalitat denuncies de presumpte assetjament immobiliari de sis fons voltor i immobiliàries a 30 famílies residents en el Raval Universitari. La regidora María Jesús Garrido ha informat aquest divendres al Sindicat d’Inquilins de Castelló de la investigació que han dut a terme des de la Regidoria amb l’assessorament jurídic de professionals experts en el dret de l’habitatge, coneixedors de l’expedient que recentment va dur a terme l’Ajuntament de Barcelona contra un fons voltor. El departament municipal valora que s’han detectat presumptes indicis d’assetjament immobiliari tipificat en el Codi Penal i que recull la Llei de Funció Social de l’Habitatge del Consell i remetrà aquesta documentació a la Conselleria d’Habitatge perquè òbriga un expedient sancionador.

“L’Ajuntament té l’obligació de donar suport a les organitzacions que busquen justícia social. Durant aquest divendres hem posat en comú amb el Sindicat d’Inquilins les situacions de presumpte assetjament que hem recaptat per a enviar-les a la Conselleria d’Habitatge perquè comence a estudiar l’expedient sancionador. Creiem que hi ha proves suficients perquè hi haja possibles delictes en les pràctiques en els fons d’inversió”, afirma la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, al final de la reunió amb el Sindicat d’Inquilins de Castelló. “No pot ser que en un moment de crisi aquests fons juguen de forma immisericorde amb la ciutadania amb la situació precària que està aquest país, que només miren interessos monetaris i s’obliden que viuen persones”, afegeix.

La regidora ressalta que les pràctiques dels fons voltor afecten a antigues VPO i que estan destinades a rendes baixes, afirma que les denúncies impliquen a 30 famílies i recorda que del Raval Universitari ja s’han anat 60 famílies de pisos propietat de fons voltor que des de llavors romanen buits.

La documentació recaptada per la Regidoria contempla fins a huit situacions de suposat assetjament que tipifica la Generalitat Valenciana en la Llei de Funció Social de l’Habitatge per part de sis societats d’inversió i immobiliàries en pisos de lloguer del Raval Universitari, concretament, falta de notificació en el canvi de propietat; inacció en el manteniment de zones comunes; falta de definició en l’empresa que gestiona els cobraments; canvi de panys en zones comunes sense previ avís; dificultats en l’accés al pagament de la renda; falta de comunicació en el venciment del contracte i imposició de situacions d’impactes; conductes de pressió moral per a aconseguir la rescissió del contracte; i comprovacions il·lícites per part del servei de seguretat per a verificar qui viu mediten accés sense permís.

 

 

La Regidoria i el Sindicat d’Inquilins presentaran aquest informe la setmana que ve a la Conselleria d’Habitatge perquè estudie l’inici de l’expedient sancionador, que seria el primer que s’impulsa un fons voltor en la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací