Ashotur llança una campanya per a dignificar la figura del personal de sala

457

Cinco ‘maitres’ de renombre protagonizan los vídeos en los que explican las claves de su profesión

Actualitat Diària

L’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló, Ashotur, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, impulsa una campanya de dignificació i posada en valor del personal de sala, en l’àmbit de la restauració, sota el nom, ‘Mestres de Sala’ emmarcada en #CastellonTierraExquisita, coincidint amb l’inici imminent de la temporada estival. Cinc ‘maitres’ de renom de la nostra província protagonitzen aquesta sèrie de vídeos en els quals des de la seua experiència relaten les claus de la seua professió i del que és per a ells ser ‘Un autèntic mestre de sala’.

Després de l’èxit de l’edició anterior de #CastellonTierraExquisita, que homenatjava la figura del xef, en aquesta ocasió Ashotur ha volgut fer un pas més i centrar-se en aqueixa figura tot terreny que és el personal de sala. Recordem que #CastellonTierraExquisita es fonamenta en tres pilars base que constitueixen la identitat de la nostra província: la gastronomia, l’arquitectura i l’entorn natural, sempre visualitzat des d’un pla molt humà, personal i íntim.

Així mateix, aquesta campanya arriba en un moment clau per a la nostra hostaleria com és la temporada estival. Partim d’una situació en els últims anys en la qual la professió de cambrer, i per tant, de tot personal de sala, s’ha vist menyscabada i falta de referents. Cada vegada són menys els interessats a dedicar el seu temps i els seus estudis a acabar treballant en l’hostaleria, amb dades tan demolidores com el 50% de les ofertes d’ocupació sense cobrir en 2022. La campanya ‘Mestres de sala’ ve a contrarestar aquesta problemàtica i el seu objectiu no és un altre que el de dignificar la professió i posar-la en valor amb el testimoniatge i l’experiència de cinc grans professionals.

Qui són els protagonistes de l’últim lliurament d’aquest ‘roadtrip’ que recorre de nord a sud la nostra província? El punt d’eixida serà l’Hotel-Restaurant Viñas Viejas, a Fuentes de Ayódar, amb Yolanda Fuentes. D’ací, recalarà en la costa, a Benicàssim, de la mà de José Vicente Giménez, sommelier del restaurant Estimar. Continuarà en el Grau de Castelló, amb Antonio i Sergio Rodríguez, ‘maitre’ i sommelier del restaurant ‘Mediterrani’. Escalarem fins a Vinaròs, al Restaurant Rubén Miralles, on coneixerem a Jonathan Miralles i l’última parada, a Nules, amb Rafael Pons, cap de sala de Cafo’s.

Una recopilació de testimoniatges de luxe i exemples de treball, esforç i dedicació, que ens permet conéixer en primera persona les inquietuds d’aquesta figura, descobrir els seus mètodes i els seus ‘quids’, posant en valor les autèntiques habilitats d’un Mestre de Sala. Una oportunitat única d’endinsar-nos en els redanys d’aquest perfecte engranatge que és la sala d’un restaurant, on totes les seues baules es compenetran i treballen de manera coordinada i fan que tot fluïsca, aconseguint aqueixa extraordinària i única sensació de ‘normalitat’.

En Ashotur creiem fermament que el personal de sala, els bons cambrers, sumillers i ‘maitres’ tenen aqueix poder intangible de fer que tot funcione alhora sense que el client se de compte, planificant, actuant i coordinant-se amb el personal de cuina perquè cada comensal gaudi d’una experiència extraordinària, actuant quasi com una figura invisible i imperceptible que fa màgia, que treballa a les ombres i la gran obra de les quals és aquella que no es nota, que no es pot percebre a través dels sentits, posant vertader èmfasi en les persones i preocupant-se que tot transcendisca amb èxit, amb l’objectiu que la clientela tinga una experiència plena i satisfactòria, que li faça voler tornar a aqueix espai.

Creiem que ha arribat l’hora de posar-los en valor, com als seus companys de professió, els xefs, els qui reben normalment tot el mèrit. Ells són veritablement l’engranatge que fa que tot funcione, un gest amable, una mirada alegre, una pregunta oportuna, la màgia que fa que el client se senta com a casa i decidisca tornar a gaudir d’una experiència gastronòmica i sensorial excel·lent.

La campanya arranca el pròxim 22 de maig amb l’acte de presentació oficial en el CdT de Castelló, en el qual es projectaran els vídeos i comptarà amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de Ashotur, Carlos Escorihuela, a més dels protagonistes dels vídeos. La campanya està desenvolupada per a la seua posterior difusió a través dels canals socials de Ashotur durant la temporada estival, i la pròpia pàgina web de la campanya i es compaginarà amb diferents accions de promoció per a potenciar la interacció i difusió a través de les xarxes socials amb la finalitat de donar a conéixer i reivindicar el potencial hostaler de la nostra província.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací