Ashotur denúncia que les noves restriccions anti Covid criminalitzen l’hostaleria

499

Actualitat Diària

Des de Ashotur volem realitzar la següent valoració de les mesures restrictives anunciades aquesta tarda per la Generalitat Valenciana i d’aplicació fins al pròxim 31 de gener.

En primer lloc, volem denunciar, una vegada més, la criminalització al sector de l’hostaleria que comporten les mesures anunciades i que, de nou, han tornat a aprovar-se sense que s’hagin contemplat les crides de socors que el sector en bloc de tota la Comunitat Valenciana porta fent des de fa mesos davant la falta d’ajudes i de resposta a les múltiples peticions de diàleg realitzades. Les noves restriccions anunciades suposen un cop d’estat contra una hostaleria abocada a la ruïna des de fa pràcticament un any i que, malgrat haver estat una de les faccions més perjudicades econòmicament al llarg d’aquesta pandèmia, segueix sense rebre ajudes ni compensació per als 35.000 establiments que la componen i les milers de famílies que d’ella depenen.

Les restriccions imposades fins al 31 de gener són sens dubte un tancament encobert que no permetran l’activitat en molts dels establiments pertanyents al sector. Fins ara, l’hostaleria ja ha sofert unes mesures amb les quals ha perdut un important volum de treball. La reducció d’aforaments i la limitació de l’horari de mobilitat vigents fins ara ja havien suposat la punta per a molts locals que estaven agonitzant i que, amb les últimes mesures i davant la falta d’actuació per part de l’Administració per a oferir un pla de rescat, suposen l’empenta final per a anar al tancament definitiu. És imprescindible un pla de rescat amb el qual s’impulsin ajudes directes que compensin el tancament encobert que suposen totes aquestes restriccions, tal com s’ha fet en molts països de la Unió Europea, com són França o Alemanya.

Els establiments d’hostaleria continuen desemparats, la qual cosa posa en perill milers de llocs de treball en tota la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací