Almassora repartirà 3.000 clemenules en la cavalcada de Reis per a promoure el seu consum

Gràcies a l'acord entre l’ajuntament i la cooperativa agrícola San José es vol fomentar el consum dels cítrics locals

839

Gràcies a l’acord entre l’ajuntament i la cooperativa agrícola San José es vol fomentar el consum dels cítrics locals

Actualitat Diària

Seran 3.000 unitat de clemenules de la cooperativa agrícola San José d’Almassora les que repartiran Lluïsos Almassora i Joves per Almassora en la cavalvada de Reis d’aquest diumenge. L’alcaldessa de la localitat, Merche Galí, i la gerent de la cooperativa, Carmina Jorques, han presentat aquest divendres pel mati la iniciativa al costat de la regidora de Festes, Isladis Falcó. L’ojectiu es promoure el consum de cítrics locals.

“Aprofitarem aquest acte tan multitudinari, amb milers de persones als carrers, per a distribuir la varietat autòctona de cítrics”, ha defensat la primera edil, “i que igual que l’any passat puguem donar visibilitat als problemes que arrossega el sector”. Per aquest motiu, una de les carrosses de la desfilada lluirà la pancarta promocional dels cítrics d’Almassora i el públic podrà recollir les clemenules al seu pas.

“Els cítrics que repartirem en la cavalcada estan cultivats ací per agricultors de la zona, gent que coneix de primera mà el camp i que pateix els problemes que travessa el sector des de fa anys”, ha indicat la gerent de la cooperativa. Jorques ha insistit que consumir clemenules de la terra és la millor manera d’ajudar a la gent que dedica els seus recursos i el seu temps al camp.

En aquesta ocasió seran les associacions locals Lluïsos Almassora i Joves per Almassora els qui s’encarreguen de repartir les 3.000 unitats preparades, si bé l’organització ha demanat al públic que respecte la distància marcada per seguretat per a evitar accidents amb els vehicles que participen en la desfilada. De fet, les carrosses comptaran amb el reforços de personal de seguretat extern per a impedir atropellaments. També la reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, i les seues dames seran protagonistes en una cavalcada que repartirà 900 quilos de caramels.

Itinerari de la Cavalcada

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha recordat que la cavalcada començarà a les sis de la vesprada, una hora després que Ses Majestats d’Orient visiten la residència municipal de la tercera edat. La comitiva eixirà de l’avinguda José Ortiz, en l’encreuament amb el carrer Boqueres, i seguirà per l’avinguda per a girar pel carrer Sant Lluís i enfilar Santa Quitèria (l’Alcora), Trinitat i finalitzar a la porta del convent.

El rector de la Nativitat, Juan Ángel Tapiador, els donarà la benvinguda al temple, on adoraran a Jesús i li entregaran els presents. A continuació es dirigiran a l’Ajuntament per a saludar des del balcó i rebre les últimes peticions dels més xicotets en els trons preparats a l’entrada del consistori.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací