Agricultura inverteix tres milions d’euros per a la construcció d’un col·lector d’aigües a Borriol

1152

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, inverteix un total de 2.625.782 euros per a la construcció del col·lector que ha de conduir les aigües residuals des del municipi de Borriol fins a l’Estació Depuradora de Castelló.

La Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollá, que ha visitat les obres del col·lector, ha manifestat que aquest projecte és d’una gran importància ja que “permetrà resoldre el greu problema mediambiental que existia fins al moment i que es resoldrà abans que finalitzi l’any”.

Un projecte que ha estat possible “gràcies a la coordinació entre les institucions, Diputació de Castelló i la Conselleria en aquest cas, perquè aquesta infraestructura compleixi amb la legislació vigent en matèria d’abocament d’aigües residuals”, ha assenyalat Mollà.

La consellera ha estat acompanyada pel president de la Diputació de Castelló, José Martí, el diputat provicial Ignasi García i l’alcalde de Borriol, Hèctor Ramos, els qui han valorat “la necessitat de l’obra”, a més del seu caràcter mediambiental i social, ja que “l’actual depuradora d’aigües residuals de Borriol no és capaç de tractar totes les aigües que genera el municipi, per la qual cosa s’ha decidit canalitzar aquestes aigües fins a l’estació depuradora de Castelló i realitzar el tractament conjunt, reduint, d’aquesta manera, els costos”.

Fases de les obres 

Les obres consisteixen en la instal·lació d’una estació de bombament amb dues bombes de 2,4 KW, des de l’actual EDAR de Borriol fins al punt de descàrrega en l’Avinguda Zaragoza d’aquesta localitat.

Seguidament, des del punt de descàrrega, es construeix un col·lector per gravetat i una estació de bombament amb dues bombes de 15 KW, fins al punt de descàrrega situat al costat de la rotonda de la CV-151 d’accés a la N-340 i al nou cementiri.

Un altre col·lector per gravetat de 3.910 m de longitud, dels quals 1.687 corresponen al nou col·lector i la resta són trams que es mantenen en el terme municipal de Castelló, fins a la rotonda de la Gaiata en l’Avinguda Benicàssim.

En aquest punt s’executaran quatre alleujaments en diferents zones de la ciutat de Castelló i es milloraran els bombaments del riu Sec i de la Plana.

Actualment, la xarxa de col·lectors està executada pràcticament al 100% mancant un petit tram de la impulsió inicial que s’espera finalitzar en uns dies, a més d’asfaltar els últims 400 metres de rasa del tram del col·lector de Borriol. A més s’estan executant les estacions de bombament i es preveu el començament de les obres dels alleujaments durant el mes d’agost.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací