La Conselleria d’Agricultura ha propiciat la fusió de 28 cooperatives agroalimentàries en els dos últims anys

987

Actualitat Diària

El Pla Director del Cooperativisme Agroalimentari Valencià -una iniciativa modernitzadora dissenyada per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana- comença a oferir resultats tangibles després de la seva posada en marxa durant 2017.

Fins al moment, l’efecte més destacat dels primers passos d’aquest projecte s’ha materialitzat en la integració d’un total de 28 cooperatives agroalimentàries en els últims dos anys.

Un dels aspectes a millorar en l’àmbit del cooperativisme agroalimentari valencià, ha estat, tradicionalment, l’elevat índex d’atomització que presenta, una circumstància que en l’actual context de mercat li resta capacitat competitiva. Per això, les polítiques de la Generalitat, encaminades a estimular les fusions i la intercooperación entre cooperatives, tenen per objecte racionalitzar els costos, optimitzar els recursos disponibles i augmentar l’eficiència d’aquestes entitats associatives.

Les ajudes que la Conselleria d’Agricultura ha destinat a aquesta finalitat en les convocatòries corresponents a 2017 i 2018 ascendeixen a una mica més de 3 milions d’euros. Així mateix, el pla director ha disposat una línia de fons, per valor de 170.000 euros per als anys 2018 i 2019, que s’estan emprant per a sufragar accions formatives, tant entre el personal tècnic com entre els membres dels consells rectors i els socis.

“Per a nosaltres, ha explicat el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero- les cooperatives tenen un paper estratègic fonamental com eix vertebrador del camp valencià. Estan fortament implantades en tot el territori i constitueixen un instrument bàsic de cara a fomentar l’associacionisme”.

“En la Generalitat som conscients de la seva importància i dels valors que encarnen i, per això mateix, estem donant suport de manera decidida tots els esforços que realitzen per a aconseguir la seva plena modernització i afrontar amb garanties els desafiaments del futur”, ha assenyalat Rodríguez Mulero.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací