Agricultura compleix els objectius d’execució del PDR després de pagar el 32% dels fons programats

762

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’està cenyint adequadament als terminis establits per a executar el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de la Comunitat Valenciana per al període 2014-2020. Aqueixa és la principal conclusió de la trobada trilateral celebrada recentment entre responsables de la Comissió Europea, de les autoritats gestores del PDR en les diferents comunitats autònomes i del Ministeri d’Agricultura.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha mostrat la seua satisfacció pel compliment dels objectius previstos, a més de destacar el caràcter estratègic dels programes que financen aquests fons.

“Aquesta xifra posa en relleu l’impuls a l’execució que s’ha vingut desenvolupant per part d’aquesta Conselleria i que ens permet guanyar en eficàcia i optimitzar la inversió”, ha assenyalat Mollà.

D’acord amb les dades presentades durant l’esmentada reunió, la Generalitat, a la fi del passat mes d’octubre, ja havia abonat als seus destinataris -agricultors, ramaders, indústries agroalimentàries, programes de la xarxa natura 2000, gestió forestal, desenvolupament del turisme rural, etc.- el 32% dels fons assignats a la Comunitat Valenciana en el marc del PDR 2104-2020, una quantitat global per a aqueixos sis anys que ascendeix a 450 milions d’euros.

No hi haurà penalització

El compliment dels terminis d’execució dels PDR resulta fonamental perquè, en virtut de l’aplicació de la regla comunitària denominada N+3, aquelles comunitats autònomes que no l’aconseguisquen pateixen una penalització de la Comissió Europea que es materialitza en l’obligatorietat de retornar una part dels fons que van rebre per a atendre aquests plans.

No serà aqueix el cas de la Comunitat Valenciana, ja que dins del PDR d’enguany li corresponia abonar, almenys, 82 milions d’euros i a data 31 d’octubre la Conselleria ja havia pagat un total de 87 milions.

Per part seua, el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez-Mulero, ha comentat sobre aquest tema que “hem aprovat amb nota l’examen anual després de complir els objectius previstos. Ha sigut un procés complex perquè a partir de 2015 vam haver d’elaborar totes les ordres de base per a poder articular el sistema d’ajudes, però la maquinària ja està en marxa i funciona raonablement bé”.

El Programa de Desenvolupament Rural (PDR) és un instrument decisiu per a l’impuls de les polítiques agràries lloc que contempla algunes de les línies clau de qualsevol estratègia dirigida a incrementar la competitivitat del sector. Entre les mateixes s’inclouen mesures com la incorporació de joves a l’activitat agrària, els plans de millora de les explotacions, l’agricultura ecològica, els projectes Leader, la modernització de les indústries agroalimentàries o les ajudes agroambientals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací