Aerocas i València Capital Mundial del Disseny 2022 acorden la realització d’accions conjuntes

743

Actualitat Diària

La societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) i l’associació ‘València Capital del Disseny’ han subscrit un acord de col·laboració per a la realització d’accions conjuntes de promoció del disseny en l’àmbit aeroportuari, en el marc de les activitats programades en 2022 amb motiu de la designació de València com a Capital Mundial del Disseny.

El document l’han rubricat la directora general de Aerocas, Blanca Marín, i el director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo.

A través d’aquest acord, totes dues parts es comprometen a la realització d’activitats i projectes de promoció del disseny, així com a impulsar iniciatives d’interès estratègic comú.

La directora general de Aerocas, Blanca Marín, ha destacat que València Capital Mundial del Disseny 2022 “obre un ampli ventall de possibilitats sobre l’aplicació del disseny en diversos àmbits, inclòs l’aeroportuari”.

En aquest sentit, una de les accions conjuntes previstes és l’organització d’un taller que analitzarà i formularà propostes que afavoreixin la comoditat dels usuaris d’instal·lacions aeroportuàries. Sobre aquest tema, la directora general de Aerocas ha subratllat la rellevància del disseny “com a eina orientada a la millora de la vida de les persones i a dotar d’un valor afegit als productes i serveis”.

Per a Xavi Calvo, la possibilitat de treballar amb diferents professionals del disseny -de producte, gràfic, digital, a més d’instituts tecnològics o empreses-, estudiant i donant forma a la millora de diferents serveis per als passatgers, “és una possibilitat que pot obrir noves vies de col·laboració on prevalgui, abans de res, la comoditat i benestar dels viatgers”.

“Queda molt de marge de millora en els aeroports perquè l’usuari se senti còmode, segur i tranquil abans o després de viatjar. Generar un taller on bolcar idees que treballin sobre el benestar, l’accessibilitat, la sostenibilitat o la funcionalitat és la primera de les accions que durem a terme en aquest acord, per a generar una base que ens permeti anar implementant canvis on l’Aeroport de Castelló sigui pioner i model per a altres aeroports”, ha explicat Xavi Calvo.

Implicació del Macvac

D’altra banda, Aerocas i València Capital Mundial del Disseny 2022 treballaran en l’organització d’algun projecte expositiu en les instal·lacions de l’aeroport de Castelló. Per a això, es comptarà amb la participació del Museu d’Art Contemporani de Vilafamés (Macvac), amb el qual el que l’aeroport té subscrit un acord de col·laboració a través de la iniciativa ‘Sala 30’. “El Macvac és un referent cultural del territori i volem comptar amb el seu coneixement per al desenvolupament de les accions vinculades a la difusió del disseny”, ha comentat Blanca Marín.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací