Adjudicada l’obra arqueològica del Parador de Turisme de Morella per 1,4 milions d’euros

729

Actualitat Diària

El Parador de Turisme de Morella veurà l’inici de les actuacions arqueològiques a principis del mes d’abril. D’aquesta manera, començaran aquestos treballs previs a la construcció dl futur Parador, els quals compten amb un pressupost d’1.464.258,69 euros i un termini d’execució de 12 mesos.

Així, l’obra s’ha adjudicat a l’empresa amb major puntuació, la qual ha sigut Técnicas para la Restauración y Construcciones S. A. (TRYCSA) amb d’1.464.258,69 euros. Cal recordar que la quantitat inicial de licitació era d’1.892.051,54 euros, segons s’ha publicat a la plataforma de contractació de l’estat. En aquest concurs s’han presentat un total de vuit empreses especialitzades en estos tipus de treballs arqueològics.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “s’estan complint els terminis que ens vam marcar amb el ministeri perquè el futur Parador de Turisme de Morella siga una realitat al més prompte possible, després de dècades de reivindicacions” i ha remarcat que “l’inici dels treballs arqueològics és un pas molt important per a la construcció del Parador”. L’edil ha explicat que “aquest projecte suposarà una rehabilitació important del patrimoni de la ciutat, així com del seu manteniment i conservació”, a més, ha comentat que “és molt important per al futur de la ciutat, ja que genera una elevada ocupació tant en la mateixa construcció com en la dinamització econòmica d’una infraestructura turística d’este nivell”. Finalment, Rhamsés ha afegit que “en les pròximes setmanes esperem tindre una primera reunió amb la direcció d’obra i l’empresa executora per a tractar temes de coordinació amb l’execució o les borses d’ocupació entre altres”.

Aquest projecte pretén rehabilitar una gran part del conjunt del Castell de Morella. Així, el futur Parador de Turisme estarà ubicat en l’actual entrada al monument i ocuparà les zones dels antics convents de Sant Francesc i les Agustines. Amb l’actuació ara aprovada es realitzarà l’alçament arqueològic de tota la superfície, per la qual cosa s’actuarà en el claustre i l’església de Sant Francesc i tot l’espai de l’antic Convent de les Agustines. Cal explicar que aquestes obres coincideixen amb les de rehabilitació de les torres de Sant Francesc i La Pardala, és per això que es coordinara perquè afecten mínimament a la visita al principal monument de la ciutat. Cal afegir que per a aquestes dues intervencions es farà ús del túnel que uneix l’Albereda amb l’interior del Castell per a l’entrada i evacuació de materials, ja que així s’evita el pas de vehicles pesants per dins del nucli històric i es minimitzen les afeccions a la mobilitat.

El Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací