Acord entre la Generalitat, el Govern i Montanejos per la posada en marxa d’un pla de sostenibilitat turística

315

L’acord entre les tres administracions públiques contempla una inversió d’al voltant de 1,5 milions d’euros

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat un acord entre la Generalitat, el Govern d’Espanya i l’ajuntament de Montanejos per a la posada en marxa d’un pla de sostenibilitat turística en aquest municipi de l’Alt Millars afectat per l’últim incendi forestal a la comarca.

Així ho ha assenyalat després de la visita a la nova oficina de resposta integral a les emergències que tramitarà les peticions d’ajuda dels municipis afectats per l’incendi forestal declarat el 23 de març, a la qual també ha assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Ximo Puig ha assegurat que l’acord entre les tres administracions públiques contempla una inversió d’al voltant de 1,5 milions d’euros que permetrà posar en marxa iniciatives tendents a “continuar consolidant població i turisme d’alta qualitat”.

El cap del Consell s’ha referit a la necessitat de posar en marxa mesures estructurals per a superar el “fenomen de la despoblació” que afecta l’interior de la Comunitat Valenciana, ja que ha assegurat que la despoblació i el canvi climàtic estan vinculats a la generació d’incendis forestals.

En aquest sentit, ha defensat “la cohesió entre l’àmbit rural i la defensa mediambiental”, a través d’iniciatives com a ajudes per a la recuperació de la producció agrícola en camps de cultiu abandonats, o el nou pla de sostenibilitat turística per a establir una estratègia a mitjà termini que definisca “la nova dinàmica del turisme” a Montanejos i l’Alt Millars.

Mesa postemergència

D’altra banda, el president ha avançat que el pròxim 4 de maig es reunirà la Mesa Postemergència per a adoptar mesures de caràcter immediat dirigides fonamentalment a la regeneració dels boscos. Per a això, s’estan recopilant tots els informes pertinents per a analitzar quin ha sigut l’afecció en la zona, com evolucionarà el sòl i la vegetació, possibles problemes d’erosió o la capacitat de regeneració natural, amb els quals es podrà determinar les mesures concretes a implementar al costat dels ajuntaments i associacions representatives de la zona afectada.

Ximo Puig ha insistit que el pla de reactivació de la comarca de l’Alt Millars es durà a terme al costat dels actors locals amb la finalitat de “fer de la desgràcia una oportunitat”.

Quant a la nova oficina de resposta integral a les emergències que tramitarà les peticions d’ajuda dels municipis afectats per l’incendi forestal, situada a Montanejos, el president ha assegurat que el personal tècnic d’aquesta oficina es traslladarà als diferents ajuntaments amb la finalitat de recaptar les sol·licituds d’ajuda, de manera que no serà necessari que els veïns de les altres localitats damnificades, com Puebla de Arenoso, Montán, Fuente la Reina i Villanueva de Viver, es desplacen a Montanejos per a realitzar els seus tràmits.

Finalment, ha indicat que les ajudes seran rebudes pels ajuntaments amb la finalitat de poder agilitzar la tramitació i “que arriben al més prompte possible a la ciutadania”.

Crida a la prudència durant el pont festiu

Per la seua part la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha realitzat una crida a la prudència durant el pròxim pont festiu, atés que es preveu un notable increment de la mobilitat en la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, Bravo ha assegurat que la Generalitat manté els 600 efectius desplegats, els vols de reconeixement en les zones més vulnerables i les unitats de reforç del servei de bombers forestals.

La consellera ha apel·lat a la responsabilitat de la població, “tant en els nostres espais naturals, com en els trajectes que es realitzen en les nostres carreteres”, i ha recordat la necessitat de “seguir els consells dels nostres canals oficials en xarxes socials, la nostra pàgina web i l’aplicació GVA avisos, en la qual es recull la informació bàsica i els nivells d’emergència establits en cada zona del nostre territori”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací