Francesc Colomer destaca la importància de l’adhesió com a eix de transformació cap a un nou model de turisme responsable i ètic
Actualitat Diària
Un total de 919 empreses i organitzacions s’han adherit al Codi Ètic del Turisme de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’impulsar el turisme ètic i responsable. D’aqueix total, 346 són ajuntaments, mancomunitats i ens públics municipals, 434 corresponen a empreses turístiques i les 139 restants són associacions i federacions.
Francesc Colomer ha destacat que “subscriure el Codi Ètic Mundial del Turisme i adaptar-lo de manera pionera a la realitat de la Comunitat Valenciana ha suposat la construcció d’un nou relat turístic basat en l’ètica, la sostenibilitat i la responsabilitat social”.
Així mateix, Colomer ha recordat que “som l’única regió en el món que ha adaptat aquest codi en la lletra i esperit de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que es va aprovar l’any passat”.
El responsable de Turisme ha agraït i ressaltat “el compromís del turisme valencià i els seus agents per considerar l’hospitalitat com a principi bàsic i marc de referència en totes les seues actuacions”.
Objectius de Desenvolupament Sostenible
El secretari autonòmic ha posat l’accent que “estem treballant en línia amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides que aborda els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que configuren el nou marc global per al desenvolupament econòmic i social”.
En aquesta línia, ha explicat que “atesa l’anomenada localització dels ODS i la seua translació al pla local, Turisme Comunitat Valenciana va publicar el Manual de recomanacions d’ODS per a les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”.
Aquest manual recull 100 mesures, en clau de recomanacions, que pretenen servir de suport als gestors locals, simplificant i fent tangibles aquells objectius en els quals hem de treballar amb tal construir el millor present i futur per al nostre planeta.
Consciència global
Francesc Colomer ha recalcat que “escometre aquest desafiament conjuntament suposa un pas més enllà del caràcter hospitalari que ens defineix com a ciutadans del Mediterrani i només serà viable si, sota una consciència global, actuem localment”.
El Codi Ètic del Turisme de la Comunitat Valenciana fomenta la cordialitat, el respecte, la inclusió, la sostenibilitat i la professionalitat com a valors diferencials del turisme valencià. El document adapta a la destinació Comunitat Valenciana el Codi Ètic Mundial per al Turisme aprovat per l’Organització Mundial del Turisme i reconegut per Nacions Unides.