710 alumnes de les escoles de música es beneficien dels 300.000 euros de les beques Bankia

553

Actualitat Diària

La setena edició de les beques Bankia ha comptat enguany amb una dotació econòmica de 300.000 euros que permetrà becar 710 alumnes de les escoles de música de 181 societats musicals que formen part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en virtut del conveni firmat entre Bankia, l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’FSMCV.

Aquesta iniciativa, que forma part del projecte ‘Bankia escolta València’, té com a finalitat fomentar l’estudi de música en les societats musicals com a mitjà per a contribuir al desenvolupament de la música popular de la Comunitat Valenciana, de gran tradició a les tres províncies, i que en 2018 va ser declarada bé d’interés cultural (BIC) per part de la Generalitat Valenciana.

Pel que fa a les sol·licituds rebudes, del total de 1.425 sol·licituds, 425 corresponen a la província d’Alacant, 892 a València i 108 de Castelló. Dels 710 alumnes seleccionats, 229 pertanyen a la província d’Alacant; 429, a València i 52, a Castelló.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “en aquest any tan complex cobra més sentit que mai la posada en marxa d’aquesta convocatòria i ampliar aquestes beques a 710 alumnes de les tres províncies”. “Aquesta iniciativa reflecteix el compromís de Bankia amb la formació i amb un col·lectiu tan important per a nosaltres com són les societats musicals que veiem com a referent de la cohesió i vertebració territorial”, ha destacat Casas.

Per a la presidenta de l’FSMCV, Daniela González, “les beques Bankia s’han convertit, any rere any, en un recurs imprescindible per a milers d’estudiants, que els permet moltes vegades accedir o continuar amb una formació musical de qualitat als nostres centres educatius”. “Per tant, especialment en moments crítics com els que estem vivint, aquesta aposta per l’educació musical resulta de vital importància tant per a les famílies com per a les mateixes societats musicals, per la qual cosa agraïm novament el gran suport de Bankia a través del programa ‘Bankia escolta València'”, ha afegit la presidenta de la FSMCV.

“Té una importància fonamental per a l’alumnat de les escoles de música, ja que enllaça perfectament amb els objectius de la nostra federació i de les seues societats musicals de promoure la inclusió social i la igualtat d’oportunitats. Aquest projecte n’és un clar exemple, ja que permet incentivar els estudis de música sense que això repercutisca en l’economia de les famílies”, ha apuntat Daniela González.

Segons Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, “les beques Bankia ja s’han convertit en un puntal imprescindible per a la formació dels alumnes de les escoles de música del nostre territori, perquè contribueixen a homogeneïtzar les oportunitats de l’alumnat i donen suport a la formació musical de molts joves que, d’altra manera, tal vegada es veurien obligats a relegar a un segon pla”.

 

Criteris de selecció dels estudiants becats

Els alumnes becats disposaran d’un import individual màxim del 90 % del total abonat en concepte de matrícula, quotes i classes de llenguatge musical i instrument, amb un límit de 500 euros per persona.

Per a la realització de la selecció d’estudiants s’ha dut a terme un procés basat en criteris acadèmics, econòmics i socials amb l’objectiu de facilitar ajudes a les famílies valencianes amb menys recursos.

D’aquesta manera, en relació amb els indicadors acadèmics, s’ha tingut en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant al mateix centre, així com la valoració feta per la mateixa escola. Pel que fa als barems econòmics, s’han observat els ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar i s’ha incrementat la puntuació si disposaven d’un compte en Bankia.

Finalment, en relació amb els aspectes socials s’han atés característiques de diversa naturalesa com ara si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als estudis de música, si té alguna discapacitat, o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

Des que en el curs 2014-2015 es va posar en marxa la primera edició de ‘Bankia escolta València’ ja se n’han beneficiat 5.807 estudiants de música. Amb aquesta iniciativa, Bankia mostra el seu compromís amb un dels trets més identificatius de la cultura valenciana com és la música popular.

Concert al Teatre de la Unió Musical de Llíria

L’altra de les grans iniciatives previstes en el programa ‘Bankia escolta València’ passa per la celebració del Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana que promou i dona suport a la difusió de la música de corda i de les més de 170 orquestres valencianes.

En aquest marc, el III Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana acollirà el dissabte 5 de desembre la tercera edició d’aquest festival al Teatre de la Unió Musical de Llíria que, atenent a totes les recomanacions sanitàries derivades de la pandèmia, comptarà amb la participació de l’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira, la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguasil i l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací