64 associacions opten a les ajudes de Bankia i Fundació Bancaixa per a la inserció de persones amb discapacitat

563

Actualitat Diària

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra demà 3 de desembre, Fundació Bancaixa està desenvolupant, en col·laboració amb Bankia, diverses activitats centrades en la inclusió d’aquest col·lectiu.

Dins d’aqueixa línia d’acció conjunta, totes dues entitats han tancat la sisena convocatòria d’ajudes ‘Fundació Bancaixa-Bankia CAPACES’ amb la presentació d’un total de 64 projectes per part d’associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana centrats en el foment de la integració laboral i la inclusió social de les persones amb discapacitat.

La convocatòria té una dotació total de 150.000 euros aportats per Bankia que deriven de l’acord establit en matèria d’acció social amb la Fundació Bancaixa.

A aquesta edició, que incrementa la seua dotació en 50.000 euros respecte a l’any anterior, han concorregut 26 associacions sense ànim de lucre de la província de València, mentre que a Alacant han sigut 22 les candidatures i a la província de Castelló s’han registrat 16 iniciatives. El 69% de les iniciatives presentades correspon a projectes d’integració social, mentre que els projectes centrats en integració laboral suposen un 31% del total.

Després de l’avaluació dels projectes presentats, la convocatòria es resoldrà a mitjan aquest mes de desembre amb el suport a 15 programes d’integració laboral i inclusió social de persones amb discapacitat orientats a la formació professional enfocada a l’ocupació, la inserció laboral, la creació de llocs de treball, la promoció de l’autonomia personal i el suport psicosocial a l’entorn familiar.

10a Setmana D-Capacitat

Durant aquests dies se celebra també la 10a Setmana D-Capacitat, que engloba diverses activitats amb l’art com a via per a la inclusió i amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de la integració d’aquest col·lectiu.

Hui i demà es realitzen trobades amb l’artista valencià Sebastián Nicolau en els quals persones amb discapacitat conversen directament amb l’artista i comenten els seus dubtes o curiositats, entaulant així un diàleg en un espai de reflexió sobre l’art, el seu abast i el seu significat. Els grups, del Centre Ocupacional Llum Verda i el C.O.M Juan de Garay, han treballat prèviament en els seus centres l’obra de Sebastián Nicolau i han practicat la seua tècnica creant versions d’algunes de les seues escultures. Un treball que posaran en comú amb l’artista en aqueixa mateixa trobada.

També es pot visitar l’exposició ‘Picasso. Retrat de família’, realitzada per persones amb diversitat funcional de 25 centres de València que han creat la seua pròpia versió de gravats que l’artista malagueny va realitzar en aquesta sèrie de la seua obra gràfica. El resultat és una visió caleidoscópica d’aquesta sèrie de Picasso, formada per cinc estampes i realitzada entre el 21 de juny i el 6 de juliol de 1962 en l’estudi de Notre-Dóna’m de Vie, en la localitat de Mougins (França).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací