24 emprenedors i 10 projectes copen la segona convocatòria de la incubadora ‘Con valores’

532

Actualitat Diària

GOHub ha acollit avui la presentació del que va ser la segona edició de la Incubadora Amb Valors dirigida a persones en risc d’exclusió social i en risc de pobresa. Patricia Pastor, directora general de GoHub, el hub d’innovació oberta de Global Omnium, ha subratllat que Amb Valors és una iniciativa amb la qual enguany, si cap, encara se senten més alineats. “Nosaltres donem suport a la transformació digital cap a la nova economia i cada vegada hi ha més projectes d’Amb Valors enfocats cap a la digitalització. S’ha mostrat satisfeta de col·laborar de nou amb aquesta iniciativa i enguany a més amb el “suport i participació d’emprenedors del HUB de Global Omnium com Fernando Pérez de AUNOA i David Purón de Barbara IOT”.

Melquíades Lozano fundador de l’Associació amb Valors ha assegurat que “volem visibilitzar avui, en el dia anterior a la jornada internacional dedicada a la lluita contra la pobresa, que també és una pandèmia a la llum de les dades”. En aquest sentit, ha afirmat que “a aquest problema s’enfronten 12 milions de persones avui a Espanya i que després del COVID seran més de 16 milions de persones a Espanya. Les morts per pobresa en el món són de 12.000 persones al dia i les de COVID en el pic més alt de 10.000”.

Amb Valors és la primera incubadora per a persones en risc d’exclusió d’Espanya i avui ha presentat la segona edició del seu programa d’emprenedoria amb dades molt reveladores. S’han multiplicat per cinc les xifres respecte a la primera edició. S’han inscrit més de 100 persones, de les quals s’han seleccionat 24 i es posaran en marxa 10 projectes. Tindran a la seva disposició a un planter de mentors de més de 90 professionals del món de l’empresa per a guiar-los des de la idea inicial fins al desenvolupament del seu negoci. No és un curs de formació, és un procés d’incubació asi que a més de formació i mentorización els emprenedors han de desenvolupar durant la setmana tasques concretes. A més, disposaran de suport d’especialistes de tota mena; legal, finances, màrqueting o coaching.

Ja han començat els dos mesos i mig de formació necessaris per a posar-los en marxa. “No volem que siguin projectes sol d’autoocupació sinó que siguin capaces de generar més llocs de treball i per a això hem creat un banc d’idees identificades pel món de l’empresa i assegurar el seu màxim potencial” ha afirmat Lozano.

“El 50 per cent dels comerços a Espanya i moltes empreses tancaran. Aquests milers de persones que es quedaran sense ocupació és vital que tinguin les eines per a poder generar-se la seva pròpia ocupació perquè el mercat laboral no podrà absorbir-los”.

Andrea Platero, Cofundadora de la Asociacion AMB VALORS, ha explicat un de les novetats respecte a l’edició anterior i és que s’apostarà per projectes impulsats en equip. “Emprendre en equip possibilita que persones amb una situació de vida tan complicada tinguin més garanties de poder aconseguir-ho” ha afirmat. Dels 10 projectes incubats, 9 d’ells es desenvoluparan en equip.

Fer visible la situació: la veu dels emprenedors

Blanca Carbonell ha participat en la presentació per a donar veu a totes les persones que es troben en una situació complicada per a accedir al mercat de treball, això és, “visibilitzar a aquests milions de persones que s’enfronten diàriament a enormes dificultats per a trobar una manera de guanyar-se la vida i que es troben en una situació limiti”.

Carbonell ha relatat el seu recorregut personal i professional en el qual des de fa “1 any i mig malgrat estar molt activa i trucar a moltes portes m’he topat amb molts filtres que fan que sigui molt complicat entrar en el món laboral. El tema del covid l’ha agreujat encara més”.

El seu projecte el posarà en marxa en equip i es dedicarà a crear una botiga per a la venda de roba reutilitzada per Amazon.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací