Zapatero reivindica el socialisme a Castelló i demana el vot per Amparo Marco i Ximo Puig

266

L’expresident del Govern ha posat en valor la figura de Puig com “un referent i un president model” i els canvis que ha experimentat la ciutat de Castelló de la mà de la seua actual alcaldessa

Actualitat Diària

El PSPV-PSOE ha celebrat durant la jornada del dimecres 24 de maig el tancament de campanya a la província de Castelló, en un multitudinari acte en el Auditori i Palau de Congressos de Castelló que ha reunit a prop de 800 persones. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha estat acompanyat de l’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i l’alcaldessa de Castelló i candidata a la reelecció, Amparo Marco.

L’esdeveniment ha començat amb una gran ovació dels presents per a Amparo Marco, Ximo Puig, i sobretot per a José Luis Rodríguez Zapatero, una ovació que ha finalitzat amb crits de “President, president”. El primer a intervindre ha sigut Samuel Falomir, secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, qui ha declarat: “Aquesta sala desborda d’il·lusió i ganes perquè el diumenge els socialistes tornem a guanyar a Castelló i en la Comunitat Valenciana, tenim memòria i no volem tornar al que érem fa huit anys”. 

Falomir ha volgut enaltir la figura de l’expresident del Govern, referint-se a la seua persona com un exemple i un símbol del socialisme a Espanya. “President Rodríguez Zapatero, molts ens afiliem a aquest partit, al PSOE, per tu, per les teues polítiques. Eres el president que va portar la pau definitiva a aquest país, per més que a molts els faça mal”, ha destacat.

Per la seua part l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha afirmat que “el valor del Partit Socialista és la nostra gent i l’hem vist allà on hem anat a presentar-vos les nostres propostes”. La candidata a la reelecció ha subratllat que “tots vosaltres els que sou ací hui, al costat dels candidats i candidates, sou la nostra força, i això demostra que el Partit Socialista està més viu que mai. Ho demostrarem en les urnes el pròxim 28 de maig”

Marco s’ha referit a Rodríguez Zapatero com el president que va canviar les coses i va comptar amb les dones. “La teua gestió ha deixat empremta en aquest país, vas comptar amb nosaltres, hui tenim una societat diferent a la del 2007. Es va apostar per la igualtat en l’ocupació, en la participació en el poder públic i social… Quant camí hem recorregut les dones!”. En aquest sentit, l’alcaldessa de la ciutat també ha recordat a totes aquelles dones que han sigut víctimes de violència de gènere i que ho continuen patint hui dia. “Per totes les que hem perdut, i les que pateixen hui dia, Per totes elles, ni un pas arrere!”, ha defensat Marco sota l’ovació dels assistents.

D’altra banda, l’alcaldessa ha reivindicat els avanços en justícia social i drets de la ciutadania que han sigut impulsats i aprovats per governs encapçalats pel Partit Socialista, i ha instat que el pròxim 28 de maig la ciutadania aposte pel PSPV-PSOE per a continuar per aquesta senda de progrés i oportunitats enfront d’un PP de “crispació i mentides”, de “retallades i austeritat”, un PP que “ens va portar fins al nivell més alt de desprestigi”.

Amparo Marco ha posat com a exemple de “bona gestió” i de “projecció econòmica” notícies tan importants com la inversió de mil milions per a la instal·lació d’una planta al Grau de Castelló que suposarà la creació de més de 1.200 ocupacions. “Hem reforçat els serveis públics, la sanitat i l’educació, i al mateix temps hem creat oportunitats, tots els indicadors econòmics i socials han millorat”, ha manifestat.

També ha volgut posar en valor al president de la Generalitat, afirmant que Ximo Puig és sinònim de més ocupació, inversió i benestar social. “Amb tu Ximo, millorem tots. La Comunitat Valenciana és ara un referent per a tot el país, gràcies per retornar-nos la il·lusió, per retornar-nos la bona reputació que teníem abans de l’arribada del Partit Popular”.

Marco ha assegurat que “el Partit Popular està nerviós, crispat, sempre parla del mateix i només fa que mentir”. L’alcaldessa ha afegit que “estan nerviosos perquè no tenen projecte de futur per a la ciutat de Castelló”. “Van ser ells els qui van portar als nostres municipis fins al nivell més alt de desprestigi, són els de l’abraçada a les retallades i la corrupció, els de les promeses incomplides, els que van saquejar els comptes i van desmantellar els serveis públics, són el passat al qual no volem tornar”, ha destacat.

En aquest sentit, ha recordat que ha sigut el govern progressista de Castelló el que, des de 2015, ha sanejat els comptes, ha aprovat un nou Pla General, ha baixat imposats com l’IBI i el ICIO i, a més, ha impulsat les polítiques socials i per a l’ocupació. “Encara ens queda molt per fer per a donar esperança a moltes famílies i millorar la qualitat de vida a la nostra ciutat”.

Seguidament ha sigut el torn de l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, ha posat en valor els canvis que ha experimentat la ciutat de Castelló en els últims huit anys. “Aquesta ciutat està estupenda”, ha destacat. “Em sent orgullós de poder defensar i demanar el vot per a Ximo i per a Amparo amb convicció i amb més ganes que si el demanara per a mi”, ha ressaltat. 

“Estem contents i es nota, Sabeu per què? Perquè tenim la consciència tranquil·la, Sabeu per què guanyaran Amparo Marco i Ximo Puig? Perquè ens els mereixem, i Sabeu per què no guanyarà la dreta ací a Castelló i en la Comunitat Valenciana? Perquè se’ls coneix”, ha declarat Zapatero.

L’expresident del Govern ha assenyalat que “la majoria de la societat ens necessita, necessita l’Educació, la Sanitat, les ajudes a la dependència, la igualtat, els drets i les llibertats, i combatre el racisme, que són els valors progressistes” i ha remarcat que “necessitem valors progressistes i per això podem dir que mereixem el suport electoral”. 

José Luis Rodríguez Zapatero ha carregat contra les “polítiques d’engany” del Partit Popular i ha defensat que continuen mentint sobre el terrorisme polític des de fa 20 anys. “Aquesta societat té sentit comú, i no admet l’engany, i tampoc el terrorisme, i menys després de 10 anys des que vam acabar amb ETA. El Partit Popular porta quasi 20 anys mentint, des d’aquell fosc 11 de març de 2004, encara ens deuen una disculpa històrica”. 

“ETA va desaparèixer, la violència política va desaparèixer. La lluita va ser de tota la societat, una lluita titànica, però un govern va posar valentia i intel·ligència, i no estaríem parlant d’això sinó plorant per més víctimes si el Partit Popular haguera estat en el govern durant aqueixa etapa”.

L’expresident també ha volgut posar en valor la figura de l’actual cap del Consell, Ximo Puig, a qui ha definit com “un referent i un president model que ha governat de manera exemplar i per a tots” i ha recordat que “ha aconseguit portar la decència i s’ha preocupat per tots els ciutadans sense distinció”. 

Finalment, ha intervingut en l’acte el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui ha afirmat que “la garantia perquè en la Comunitat Valenciana continue el progrés, els avanços socials i que no hi haja reculades és votar el pròxim 28 de maig al Partit Socialista”

El cap del Consell ha defensat que “aquest és un partit per a la majoria de la societat, que quan algú té un problema és ací per a solucionar-lo, sense sectarismes ni partidismes” i ha subratllat que “hem de tindre memòria i saber d’on venim”. “La Comunitat Valenciana era coneguda a Espanya i Europa com el paradigma de l’atur, les retallades i la corrupció, i ara hem alçat aqueixa hipoteca *reputacional, s’han acabat les retallades i els copagaments, i tenim a 450.000 persones més treballant des de 2015″.

Així mateix, Puig ha assenyalat que “la dreta no té alternativa, són una entelèquia sense projecte polític i una conjunció dels interessos de PP-VOX” i ha insistit que “l’única alternativa al socialisme és un projecte destructiu i sense futur”. El president de la Generalitat, en relació al grup popular, ha afegit que actualment “en aquesta comunitat autònoma hi ha 139 condemnats per corrupció del Partit Popular, 139 a 0 per part del PSPV-PSOE, és en l’única cosa en el que ens guanyen”.

Per a finalitzar, Puig, ha destacat que en aquest temps s’han aconseguit múltiples acords amb empresaris i sindicats, i s’ha arribat a un gran acord fiscal gràcies al qual el 97,7% dels valencians i valencianes pagaran menys en la seua renda. Quan arribem al Govern en la Comunitat Valenciana, els que més tenien eren els que menys pagaven, i nosaltres hem aplicat la justícia fiscal. Ara els que tenen menys, paguen menys, i sí, és el que hi ha, els que tenen més, paguen més”. “La garantia que continue aquest progrés és votar socialisme”, ha insistit el president.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací