El president de la Generalitat Valenciana demana un ‘Pla Marshall’ per les pluges a la Vega Baixa

831

Puig ha visitat el Centre de Comandament de la UME acompanyat per la ministra de Defensa, Margarita Robles

Ximo Puig anuncia que el ple del Consell aprovarà el divendres un decret d’ajudes per les pluges i demana un ‘Pla Marshall’ per a la Vega Baixa. El president ha anunciat que el pròxim ple del Consell, el divendres 20, se celebrarà a Oriola

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà en el seu pròxim ple, que se celebrarà a Oriola, un decret d’ajudes de caràcter urgent per a la reparació dels danys provocats pel temporal a la Vega Baixa, encara que ha destacat la necessitat de “anar més enllà” i avançar en “una espècie de Pla Marshall”, dotat de fons per a la reconstrucció de la comarca.

Així ho ha afirmat el president a Oriola, on ha visitat el Centre de Comandament de la UME a Oriola al costat de la ministra de Defensa, Margarita Robles, i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

“El que es necessita és un pla de reconstrucció de la comarca de la Vega Baixa, de reconstrucció i nou impuls”, ha considerat Puig, que s’ha manifestat a favor de “una espècie de ‘Pla Marshall'”, a la dotació del qual, ha afirmat, ha de contribuir “tant la Unió Europea com el Govern d’Espanya, com la Generalitat i totes les institucions”.

El cap del Consell ha apostat per prendre mesures “amb una planificació ordenada”, ja que, ha subratllat, “l’impacte real d’aquest desastre és enorme”, per la qual cosa es necessita, ha afegit, “donar una resposta contundent”.

“Hi ha moltes persones que es quedaran sense treball, el sector agroalimentari, per exemple, ha quedat absolutament arruïnat”, ha lamentat Puig, que ha reivindicat la necessitat de treballar des de “una mirada molt clara, de solidaritat, de compromís real de totes les institucions”.

A més, ha considerat que s’ha de partir d’una visió “molt més àmplia”. Per això, ha assegurat que “tot el que es puga fer de manera coordinada” amb altres comunitats afectades, com la Regió de Múrcia, “es farà”.

Hi ha ajudes de caràcter regional i europeu que han de ser compartides per totes les zones afectades, més enllà de qualsevol frontera”, ha ressaltat el *president, que, no obstant això, ha recordat que “la comarca de la Vega Baixa té una especificitat i tot el que és la ribera del Segura al pas per aquesta comarca ha deixat conseqüències molt greus”.

Atendre les urgències

No obstant això, el cap del Consell ha considerat prioritari atendre les situacions d’emergència que encara es donen en aquesta comarca i unes altres com a conseqüència del temporal.

“Ara estem encara en emergència, encara hi ha persones aïllades, persones sense llum, aigua i telefonia, i això és el més important, cal atendre les urgències”, ha destacat, i ha assegurat que des del Consell estan “en contacte permanent amb el Govern d’Espanya.

En aquest sentit, ha considerat que el més important en aquests moments és “tapar tot el que està ferint a la comarca, des de les infraestructures fins a, sobretot, l’impacte sobre les persones”, especialment en una comarca amb la població disseminada com la Vega Baixa.

“L’element fonamental és garantir la seguretat i restablir una mínima normalitat, i és a partir d’aqueix moment quan començarem a parlar de la reconstrucció, reparació i renaixement d’aquesta comarca”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací