Puig inicia una campanya per donar suport a la candidatura als premis Nobel de Corma i Mojica

902

L’objectiu d’aquesta acció és “visibilitzar l’excel·lent labor dels investigadors i científics valencians”

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es reunirà els pròxims dies amb representants d’universitats i comunitats científiques

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que impulsarà una campanya de promoció de la labor dels científics valencians, com Francis Mojica i Avelino Corma, per a donar suport a una possible candidatura d’aquests als Premis Nobel.

Així ho ha assegurat el president, que ha assenyalat que amb la finalitat que els seus treballs siguen valedors per al Premi Nobel.

“El que és bastant lamentable és que no sapiem ni els propis valencians la potència d’accions com el que ha significat Francis Mojica amb el CRISPR o el que ha significat, en Química, Avelino Corma”, ha lamentat, i ha considerat que s’ha de donar a conéixer “la magnitud que han tingut aquestes investigacions”.

En aquest sentit, ha apostat per promocionar aquests avanços i “divulgar-los en l’àmbit internacional”, doncs, ha dit, “si no són uns altres, amb majors habilitats comunicatives, els que, finalment, poden aconseguir el Nobel”.

Per això, Puig es reunirà en els pròxims dies amb representants de les diferents universitats i comunitats científiques, amb la finalitat de potenciar les candidatures de científics valencians als premis més prestigiosos de la ciència.

En concret, mantindrà reunions inicials amb representants del Consell Valencià de Cultura, la Fundació Jaume I i els rectorats de les universitats valencianes.

“En la Comunitat Valenciana s’està fent molt bona investigació”, ha reivindicat el cap del Consell, que ha apostat per “intentar galvanitzar tota l’ambició científica d’investigació que té la Comunitat” i ha considerat que “tots conjuntament hem de configurar un cert lobby en defensa dels nostres científics”.

Així, ha afirmat que la intenció de la Generalitat és articular “un projecte ‘Comunitat Valenciana- ciència'” amb la finalitat de “generar noves vocacions científiques” i que estiga “basat també en la personalitat d’aquests eminents científics”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací