La Generalitat Valenciana demana al TSJ prorrogar les mesures restrictives en 68 pobles

508

El Consell ha sol·licitat la pròrroga de les restriccions provocades per la pandèmia en 68 municipis

Actualitat Diària

Des de l’Executiu valencià s’ha comentat que, encara que la vigència d’aquesta pròrroga de les restriccions se sol·licita fins al 6 de setembre, depenent de l’evolució de la pandèmia, es podrien canviar abans i anar a mesures “més protectores o més relaxades”.

Les restriccions vigents en la Comunitat comprenen actualment el toc de queda entre la 1 i les 6 del matí en 77 municipis i la limitació a un màxim de 10 persones les que es poden reunir en domicilis i en espais d’ús privat i d’ús públic, tant en interiors com a l’aire lliure.

La restricció de mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 de la matinada actualment es desplega sobre 77 municipis, nou més dels que es proposa en aquesta revisió de mesures per part del Consell. No obstant això, des de la Generalitat no van informar en quins municipis decaurà el toc de queda a partir del dilluns 16 així com si hi haurà noves incorporacions en vista de l’evolució de la pandèmia.

El dissabte, dia clau

En la Interdepartamental que es reunirà aquest dissabte es veuran quines són les dades dels tècnics sobre la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana i a partir d’aquí s’adoptaran les mesures.

La proposta de restriccions també inclourà el que dictamine el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el que afecta els drets fonamentals, la limitació dels quals ha d’autoritzar la justícia.

S’ha confirmat que estan baixant els contagis en la Comunitat, però encara existeix pressió en el sistema sanitari, amb el doble d’hospitalitzacions i de llits UCI ocupades per pacients amb Covid-19 que fa un mes i mig, i a això s’afegeixen les vacances del personal sanitari, que “també tenen dret a tenir”, ha comentat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací