El TSJCV autoritza el ‘toc de queda’ en 9 localitats de Castelló

508

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha autoritzat la limitació a un màxim de 10 persones de les reunions socials i familiars i la restricció de la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 hores en 68 localitats de més de 5.000 habitants que presenten un major risc epidemiològic per Covid-19, A la província de Castelló són Alcalà de Xivert, l’Alcora, Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Orpesa, Peníscola, Sogorb i Vall dUixó. Aquestes mesures estaran actives des del 17 d’agost fins al sis de setembre

Actualitat Diària

La Sala considera que l’adopció de les mesures sol·licitades suposa el manteniment d’un control “encara necessari” en funció del criteri de proporcionalitat i afig que “no existeix una mesura més moderada que amb la mateixa eficàcia aconseguisca el propòsit de limitar els denominats ‘botellones’ i aglomeracions de persones”. El mateix entén el Tribunal respecte de la limitació del nombre de persones en reunions familiars o socials, que impliquen “els majors brots epidèmics, que afecten no solament persones joves sinó a tots els membres del grup”.

L’Alt Tribunal ha autoritzat la petició del Consell que prorrogarà aquestes restriccions des del 17 d’agost fins al 6 de setembre el que coincidirà amb l’inici de curs i el final de les Falles en els municipis que la celebren com València. A la província de Castelló: Alcalà de Xivert, l’Alcora, Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Orpesa, Peníscola, Sogorb i Vall d’Uixó.

L’acte, que compta amb el vot particular discrepant d’un dels magistrats i que pot ser recorregut en cassació, al·ludeix a l’expansió de la variant Delta del coronavirus, a l’augment d’hospitalitzacions i defuncions, al creixement en la positivitat de les proves diagnòstiques i a l’increment de la socialització i la mobilitat. De la mateixa manera, el Tribunal recorda que actualment els grups d’edat més afectats són els més joves, en els quals “la malaltia sol ser lleu i presenten poques comorbilidades”, encara que aquests contagis impacten “especialment en l’Atenció Primària”. Afig la resolució que existeix el risc d’aparició d’una variant que puga afectar la protecció de les vacunes i de la infecció prèvia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací