Taronges castellonenques parteixen del Port de València amb rumb a l’Índia

627

Actualitat Diària

11 contenidors refrigerats carregats amb 250 tones de taronges castellonenques parteixen des del Port de València a bord del MSC SIXIN, un dels portacontenidors més grans del món amb capacitat per a 23.756 TEU (contenidor estàndard de 20 peus), amb destinació a l’Índia. Un enviament experimental coordinat pel Comitè de Gestió de Cítrics (CGC) que obre una oportunitat al sector d’afermar-se en un mercat tan potent com l’indi.

Cítrics de la Comunitat Valenciana, fruit de la col·laboració entre els ports de València i Castelló, ja estan a bord del vaixell de major capacitat que ha atracat en les instal·lacions portuàries de València -la seva primera escala la va realitzar al juny de 2020- amb capacitat per a 23.756 TEU, i que el converteix en el segon major portacontenidors del món. Vaixells més eficients, sostenibles i digitals que afavoreixen el moviment de mercaderies entre Europa i el Llunyà Orient. L’arribada d’aquesta mena de vaixells és possible per la millora dels calats en la dàrsena Príncep Felip en 2019 amb la finalitat d’adaptar-la a portacontenidors d’aquestes característiques. Una aposta perquè Valenciaport continuï sent un hub estratègic del Mediterrani i un port de referència per a les empreses exportadores espanyoles que embenin els seus productes a qualsevol racó del món.

Una mostra d’aquesta importància operativa de grans vaixells és que en el primer quadrimestre de l’any el moviment de mercaderies en el recinte portuari valencià va créixer un 9,54% i el de contenidors un 6,5%, mentre que el nombre de vaixells arribats als molls valencians va descendir un 2,23%. Alguna cosa que ja tranquil reflectit en el 2020 quan van arribar al port de València 1.040 vaixells menys que en el 2019, la qual cosa suposa un descens del 13,2%. I és que la conjuntura econòmica mundial està produint i accelerant la concentració de la càrrega/descarrega de mercaderies i que cada vegada hi hagi menys ports hub com València.

En els últims anys, les navilieres estan apostant per vaixells amb major capacitat, més eficients i sostenibles. El MSC SIXIN, pertanyent a Mediterranean Shipping Company (MSC), és un exemple d’aquesta aposta de present i futur del transport marítim. Aquest portacontenidors es va inaugurar en 2019 i compta amb els últims avanços tecnològics del transport marítim on es prioritza els criteris mediambientals. Forma part de la classe “MSC GÜLSÜN” amb una capacitat de 23.756 TEU, 400 metres d’eslora i 61 metres de màniga. El MSC SIXIN disposa de la connexió telemàtica dels “contenidors digitals”, té més de 2.000 connexions per a TEUs refrigerats i un disseny que permet una important reducció de CO₂ per cada contenidor transportat respecte a la mitjana dels vaixells portacontenidors que operen avui dia. En concret, aquest portacontenidors realitza servei marítim Jade que uneix Agafava amb Europa.

Aquests vaixells de gran capacitat asseguren la connectivitat amb els mercats asiàtics el que garanteix menors costos per als exportadors que poden utilitzar aquests serveis d’una manera directa, la qual cosa millora la competitivitat del teixit productiu de la Comunitat Valenciana per a poder arribar als mercats d’extrem Orient i tots els ports intermedis d’aquesta ruta, com és el cas de les taronges que han partit rumb a l’Índia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací