Sindicats i Ascer es reafirmen en les seues postures i no avancen en la negociació del conveni col·lectiu

594

R. P.//Actualitat Diària

La reunió d’aquesta tarda de la Taula Negociadora del Conveni Col·lectiu del sector ceràmic va acabar sense acords, amb les postures de la patronal, Ascer, i els sindicats, distants i mantenint les mateixes posicions plantejades en reunions prèvies. En el que han coincidit totes dues parts és a tornar a reunir-se el 4 de maig, una vegada superat el Dia del Treball. Ja han passat gairebé dos mesos des que es va constituir el fòrum negociador i fins ara els agents socials s’han limitat a intercanviar-se les seves taules negociadores. El conveni afecta a 15.000 castellonencs que treballen en les indústries del clúster ceràmic.

Després d’una reunió de tot just dues hores no hi ha hagut avanços i la representació sindical manté la petició de revisió de tots els conceptes retributius, entorn del 2 per cent com el conveni actual, i la reducció de la jornada laboral. Mentrestant, Ascer demana moderació i que es tingui en compte la situació econòmica actual i els efectes derivats de la pandèmia.

Ascer ha reiterat “la necessitat d’escometre profundes reformes que actualitzin el contingut del conveni col·lectiu amb l’objectiu ja manifestat d’afavorir la flexibilitat organitzativa de les empreses, juntament amb una moderada contenció dels costos laborals que contribueixi a les millores de competitivitat, imprescindibles per a mantenir i millorar les posicions del sector en els mercats internacionals”.

Plantejament que comporta la necessitat de congelar l’antiguitat, major control de torns i lliurances, aspectes que xoquen amb el plantejament de la representació dels treballadors. D’aquí ve que en la resposta que els sindicats van donar a la contraoferta de la patronal estigui lluny d’acostar postures, per la qual cosa la negociació del conveni, com ja van avançar els líders sindicals, serà llarg.

En la constitució, el passat 23 F, de la Taula Negociadora del V Conveni Col·lectiu per a la Indústria de Fabricació de Taulells i Rajoles Ceràmiques de la Comunitat, CC. OO. i UGT es van marcar com a objectiu repetir l’increment salarial del passat conveni del taulell i, encara que no plantejaven xifres, els increments salarials pactats en l’IV Conveni, del 2,5% anual. El conveni afecta a 15.000 castellonencs que treballen en les indústries del clúster ceràmic.

Les especials condicions sanitàries derivades de la Covid-19 es reflecteixen també en la conformació de la Taula de Negociació que reuneix presencialment en la seu de Ascer a 17 dels 25 membres que la formen. Vuit d’ells són de Ascer i tant UGT com Comissions Obreres tenen a 8 delegats cadascuna, encara que en les reunions presencials només estiguin 4 per cada sindicat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací