Actualitat Diària

Santa Magdalena informa que està oberta la línia de subvencions per a la rehabilitació d’habitatges

Qualsevol persona física, propietària, usufructuària o arrendatària d’un habitatge pot sol·licitar aquestes ajudes

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Santa Magdalena informa que, la Generalitat Valenciana ha obert el termini per a sol·licitar subvencions per a la millora de les condicions de l’interior dels habitatges, en el marc del Pla de Reforma Interior d’Habitatge, Pla Renhata.

Aquestes ajudes són per a: la reforma de les habitacions humides (cuines, banys, etc), reforma de l’habitatge per a adaptar-la al seu possible ús per persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda incloent l’ampliació dels espais de circulació de l’habitatge o el canvi de portes o la instal·lació de senyals acústics o lluminosos en el seu cas i la instal·lació de sistemes integrats de domòtica, que milloren l’accessibilitat i l’autonomia en l’ús de l’habitatge, a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.

Qualsevol persona física, propietària, usufructuària o arrendatària d’un habitatge situat en la Comunitat Valenciana, a través d’un tècnic col·laborador inscrit per a la corresponent convocatòria, pot sol·licitar aquestes ajudes.

Els habitatges que pretenguen acollir-se a les subvencions hauran de complir els següents requisits:

  1. L’edifici en el moment de la sol·licitud ha de tindre una antiguitat superior a 20 anys. No serà necessari complir aquesta condició en el cas d’actuacions d’adaptació de l’habitatge per a persones empadronades amb diversitat funcional amb un grau de discapacitat superior al 50% 33% o per a persones majors de 70 anys.
  2. Que l’habitatge es destine a residència habitual i permanent del seu propietari, inquilí o usufructuari. El que es considerarà acreditat en estar empadronat amb anterioritat a la sol·licitud de les ajudes.
  3. Que les obres, que poden estar concloses en el moment de la sol·licitud, tinguen data d’inici posterior al dia 1 de gener de 2019 i data de finalització posterior al 7 de maig del 2019 sense sobrepassar el termini màxim de 6 mesos comptats a partir de l’endemà de la data de publicació en el DOGV de la resolució de concessió de les ajudes.

El pressupost de rehabilitació no serà inferior a 2.000 euros, ni superior a 12.000 euros, amb independència del pressupost real de les obres que pot ser major.

Les obres hauran d’haver-se iniciat amb posterioritat al dia 1 de gener de 2019 i hauran d’haver-se finalitzat entre el 8 de maig de 2019 i el dia en què vença el termini màxim de 6 mesos comptats a partir de l’endemà de la data de publicació en el DOGV de la resolució de concessió de les ajudes, tots dos inclusivament.