Actualitat Diària
El personal de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha diagnosticat 22 casos de Mutilació Genital Femenina (MGF) en 2018. La detecció dels casos s’ha realitzat, principalment, a través dels serveis d’Atenció Primària com són les unitats de medicina general, pediatria, matrones o centres de salut sexual i reproductiva, entre altres.
Dels nous casos detectats al llarg de 2018, set corresponen a nenes menors de 16 anys. Dos d’aquests casos han estat comunicats a la Fiscalia de Menors. Així mateix, s’han establert 19 alertes a Treball Social per a seguiment de casos en els quals s’ha determinat que la menor pot estar en risc de ser sotmesa a una mutilació genital femenina.
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló ha manifestat aquest dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, que “la prevenció de nous casos i l’accés a la reconstrucció genital continuen sent els dos grans reptes als quals ens enfrontem les institucions sanitàries”.
Línies d’actuació per a la prevenció
Des que en 2016 s’elaborés el ‘Mapa de risc de la mutilació genital en la Comunitat Valenciana’ i es presentés el ‘Protocol d’actuació sanitària davant la MGF’, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha impulsat diverses línies d’actuació per a la prevenció de la Mutilació Geniral Femenina.