Sanitat busca un immoble a Castelló per al hospital de dia de salut mental infantil i juvenil

339

La província de Castelló és l’única de la Comunitat Valenciana que encara no té un local per a disposar d’aquest centre sanitari

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat es troba amb els tràmits d’adquirir un immoble a Castelló per a habilitar-lo com a hospital de dia de salut mental per a xiquets i joves, un any després que el conseller, Miguel Mínguez, realitzara l’anunci en Les Corts, i després que anunciara que s’anava a posar en marxa a la fi del passat any 2022. La província de Castelló és l’única de la Comunitat Valenciana que encara no té un local per a disposar d’aquest centre sanitari, ja que Sanitat ja ha formulat la compra d’immobles a València i Alacant per a aquest fi.

Una vegada va ser nomenat conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, va explicar al maig de 2022 quins anaven a ser les línies estratègiques de la Conselleria de Sanitat a partir d’aqueixa data, després de succeir en el càrrec a Ana Barceló. En la seua compareixença va assegurar que assumia el càrrec amb el ferm propòsit de treballar per a la ciutadania i per la ciutadania, amb una sòlida voluntat de diàleg, i per l’enfortiment i la modernització de la sanitat pública valenciana.

Entre els seus objectius va anunciar que es trobava l’aposta per la salut mental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que implica, en paraules de Mínguez, l’ampliació d’un màxim de 256 places de totes les categories de Salut Mental repartides entre els departaments de salut amb criteris d’equitat territorial i poblacional i va anunciar la posada en marxa de tres hospitals de dia de salut mental per a xiquets i adolescents, un per província, que va dir “estaran en funcionament abans del cap d’any” referint-se a l’any 2022.

Des de Conselleria de Sanitat han afirmat ara que de moment continuen amb els tràmits per a adquirir un immoble a Castelló per a hospital de dia de salut mental per a xiquets i joves, i per això no hi ha data prevista per a la seua posada en funcionament.

Requisits per a la compra de l’immoble

Els requisits amb els quals haurà de comptar l’immoble són que haurà d’estar situat en el municipi de Castelló de la Plana o en les seues proximitats, i sempre que es trobe dins de l’àmbit comprés en el Departament de Salut de Castelló, ben comunicat i accessible mitjançant l’ús de transport públic. També haurà d’estar situat en un entorn tranquil, amb espais enjardinats propis. La superfície mínima de pati o espai a l’aire lliure enjardinat serà de 1.500 metres quadrats i haurà de comptar amb una superfície construïda mínima de 1.300 metres quadrats.

A més, l’ús de l’immoble haurà de ser compatible amb l’ús sanitari i trobar-se en bon estat de conservació, de tal manera que la seua utilització com a hospital de dia infantojuvenil i unitat residencial infantojuvenil, puga dur-se a terme sense necessitat de realitzar grans adaptacions en aquest.

Les instal·lacions de sanejament, lampisteria, electricitat, així com de climatització, ventilació i il·luminació existents en l’immoble, hauran de funcionar correctament.

Es requereix que l’immoble compte amb els espais i serveis bàsics que permeten el correcte funcionament dels usos descrits, i en concret haurà de comptar amb àrees per a la recepció, espais de convivència terapèutica polivalents per a diferents usos (sales de teràpia, de reunions, d’activitats, aules, ‘comfort-room’, sala de jocs, etc.), cuina-office, menjador, serveis, zona per a consultes, administració i infermeria.

El nombre mínim d’habitacions individuals per a pernoctació haurà de ser de 15 unitats. Les habitacions hauran de comptar amb bany incorporat.

L’immoble ha de tindre un nivell d’accessibilitat adaptat, o susceptible de ser-ho, per als usos considerats, amb accés exclusiu, directe i al mateix nivell des de la via pública. L’import d’adquisició màxim és d’1.100.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací