Salut Pública confirma un brot de coronavirus a la ciutat de Castelló

1037

Actualitat Diària

Salut Pública ha confirmat aquest dilluns un brot de coronavirus a la ciutat de Castelló de la Plana. Es tracta d’un grup format per diferents nuclis familiars en el qual s’han confirmat 16 casos positius, cap d’ells greu. Tots es troben aïllats i continua el seguiment de contactes. Pel que sembla, ha tingut lloc en un nucli familiar resident en el barri de Sant Lorenzo de la capital de la Plana.

Segons la recerca realitzada per Salut Pública, l’origen del brot ha estat una reunió familiar durant la celebració de Sant Joan. Una de les famílies participants procedeix de la ciutat de Lleida, i un altre dels assistents va presentar símptomes el passat dia 22 de juny.

Sense defuncions en la Comunitat

La Comunitat Valenciana no ha registrat, per segon dia consecutiu, cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el total continua en 1.473 persones.

Per part seva, les altes continuen en ascens i s’han registrat 22 des de l’actualització d’aquest diumenge. En total són ja 14.728 les persones que s’han curat des que va començar la pandèmia. Per províncies: 1.721 a la província de Castelló, 5.032 en la d’Alacant i 7.970 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a desplaçats.

Quant a casos positius nous, des de l’última actualització s’han detectat 4 casos a través de PCR que eleven a 11.543 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies:

1 a Castelló (1.606 en total)
0 a la província d’Alacant (3.963 en total)
3 a la província de València (5.970 en total)
4 no assignats (no nous)

En aquests moments queden actius 2.099 casos, la qual cosa suposa un 11,4% del total de positius.

El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians en aquests moments és de 57 persones, 7 d’elles en les Unitats de Vigilància intensiva: 5 a la província de Castelló, 1 d’ells en UCI; 24 a la província d’Alacant, d’ells 4 en l’UCI; i 28 a la província de València, d’ells 2 en l’UCI.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.285 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 493.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han estat 445.793 de les quals 323.662 han estat a través de PCR i 122.131 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Avui dia hi ha algun cas positiu en 8 centres (0 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 7 a la província de València).

Residents nous positius: 2
Treballadors nous positius: 2
Residents morts: 0

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 4 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací