Rubert: “Cevisama ha complit els objectius d’aquesta edició, hem tancat operacions importants”

678

Actualitat Diària

Cevisama tanca les portes de la seua 38a edició amb els objectius complits i amb nous reptes per a la pròxima edició. El president de Cevisama, Manuel Rubert, i la directora del certamen, Carmen Álvarez, han coincidit hui que els expositors estan majoritàriament satisfets amb el resultat de la fira, “en la qual hi ha hagut un gran ambient de negoci des del primer dia i en la qual s’han tancat operacions importants”, ha subratllat Rubert.

A falta encara del balanç de visitants, i pendent de comptabilitzar el dia de hui, els responsables del certamen han assenyalat que les xifres globals d’assistents seran molt similars, “potser una mica superiors”, a les de l’edició anterior, quan Cevisama va aconseguir una xifra rècord de compradors estrangers -amb més de 20.000- i un total de 91.000 visitants professionals.

Millora en les compres nacionals

Respecte a les procedències, segons Rubert, “tenim constància que el poder de compra nacional ha estat aquesta setmana en Fira València i que també han vingut molts compradors del mercat tradicional europeu, especialment de països com França o Alemanya, així com del mercat dels Estats Units i el Canadà”. Enguany, segons ha recalcat, “s’ha notat a més una major presència de grans grups de compra de països nòrdics com Noruega, Dinamarca, Àustria o Finlàndia”.

A més, el president ha recalcat que Cevisama 2020 ha tornat a superar-se en la posada en escena en els estands, sorprenent el visitant “gràcies al tremend esforç dels fabricants”, que han mostrat novetats en tots els sectors participants: rajoles i paviments; fregides, esmalts i colors ceràmics; maquinària ceràmica; equipament de bany; pedra natura, teules i rajoles, matèries primeres i materials per a solats i enrajolats.

L’organització està ja treballant en Cevisama 2021, una cita que aspira a superar-se de nou com a punt de trobada referent de la indústria espanyola i que ja té dates: del 8 al 12 de febrer.

Aquest matí, de fet, en el marc de Cevisama, i de la mà de l’agència VXLAB, s’ha presentat la nova imatge i identitat corporativa de la fira. Tal com afirma l’equip de VXLAB, “Cevisama està apostant molt fort pel disseny per a poder posicionar-se com un referent mundial en innovació ceràmica. Al cap i a la fi no hi ha tendència sense innovació i en Cevisama trobem sempre els últims avanços del sector. Per això, hem apostat per una imatge innovadora, transgressora i molt potent”.

Nous projectes per a la pròxima edició

També per a l’any vinent, la directora de Cevisama ha assenyalat que s’està treballant en un nou projecte per a impulsar un pavelló tecnològic; “és una cosa incipient que encara hem de definir amb els sectors, però es tractaria d’una nova zona expositiva que donara cabuda a empreses capdavanteres que desenvolupen tecnologia per al sector ceràmic”.

Finalment, Álvarez ha apuntat que des de Fira València s’intensificarà la col·laboració amb la València World Design Capital “davant l’esdeveniment excepcional que suposa la designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022”. Sobre aquest tema, hui en Cevisama, en el fòrum de conferències de disseny i interiorisme creat enguany al costat de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i el Col·legi de Interioristas de la Comunitat Valenciana (CDiCV) per a visibilitzar aquesta designació, han intervingut els màxims representants d’aquest projecte, Xavi Calvo i Marisa Gallén, per a explicar per què València i el disseny valencià estan d’enhorabona.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací