Rodríguez-Piñero celebra la reunió que tindran La Unió de Llauradors i representats de l’UE

439

Actualitat Diària

La Comissió Europea va convidar al Parlament Europeu i els citricultorss a participar en el procés de l’avaluació de l’acord comercial amb Sud-àfrica als cinc anys de la seva entrada en funcionament, així com a presentar propostes de millora que es considerin oportunes”, ha explicat l’eurodiputada del PSPV, Inmaculada Rodríguez-Piñero. Rodríguez-Piñero, qui ha organitzat una reunió de treball de la Va unir de Llauradors i una desena de representants de la Comissió Europea de les direccions generals de Comerç, Seguretat i Salut Alimentària i Agricultura.

“La reunió de treball ha estat un èxit perquè els representants de la Comissió Europea han pogut conèixer de primera mà la situació de la citricultura valenciana i l’impacte que està tenint en la mateixa l’acord comercial amb Sud-àfrica”, ha assegurat l’eurodiputada socialista. A més, ha afegit que, tant la Va unir de Llauradors com la Conselleria d’Agricultura “han pogut rebre importants comentaris dels representants de la Comissió de cara a l’avaluació de l’acord comercial amb la Comunitat per al Desenvolupament de l’Àfrica Meridional”.

“L’ambient de treball entre les parts ha estat molt positiu i des de la Comissió s’ha emplaçat a la col·laboració per a l’avaluació d’aquest acord comercial gràcies a l’intercanvi d’informació i l’anàlisi i reflexió conjunta. Sens dubte és el sector qui millor coneix la situació dels cítrics i és fonamental que tinguin una relació fluida amb els tècnics de les diferents direccions generals”, ha afegit.

“La Unió de Llauradors i la Generalitat han treballat intensament per a proporcionar als qui prenen les decisions en la Comissió Europea, les dades necessàries sobre els problemes que existeixen amb la competència dels cítrics sud-africans”, ha afegit.

“És un dia molt important per al nostre camp i per als nostres cítrics, primer producte exportat en la Comunitat Valenciana el passat 2020, ja que els nostres agricultors han pogut portar les seves demandes i preocupacions al cor d’Europa”, ha prosseguit. Rodríguez-Piñero. qui ha volgut felicitar a la Va unir de Llauradors en la figura del seu secretari general, Carles Peris, pel seu treball “incansable” i “rigorós” per a aconseguir que els nostres cítrics continuïn omplint les prestatgeries de botigues i supermercats de la Unió Europea.

Segons l’eurodiputada socialista, la reunió també ha estat molt positiva perquè des de la Comissió Europea han explicat que les elements que s’han discutit, com per exemple transparència de mercat i salut vegetal són importants en el debat sobre la posada en marxa aplicació del Pacte Verd, l’Estratègia de la Granja a la Mesa o la reforma de la Política

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací