Reciplasa s’adhereix al pacte per l’economia circular de ANEPMA

674

Actualitat Diària

El consell d’administració de Reciplasa ha aprovat l’adhesió al pacte per l’economia circular de l’Associació Nacional d’Empreses Públiques de Medi Ambient (ANEPMA), de la qual Reciplasa forma part. L’objectiu d’aquest pacte és impulsar la transició a aquest nou model econòmic que promou el màxim aprofitament dels recursos i la reducció de residus. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, afirma que “ens adherim perquè estem davant una situació ambiental crítica i hem de prendre decisions valentes i contundents per a acabar amb el canvi climàtic i aconseguir un món més sostenible”.

El decàleg posa l’accent en la necessitat de reduir els materials que no siguen reutilitzables en els diferents productes, a més de treballar a allargar la seua vida útil i que incorporen criteris de l’ecodiseny. Uns altres dels compromisos són: afavorir la jerarquització de residus, previndre la seua generació, fomentar la reutilització i el reciclatge i afavorir la seua traçabilitat. Així mateix, promou un consum responsable i sostenible i la innovació i l’eficiència en els processos productius. “Aquestes idees van en la línia del que volem per a l’empresa pública, com l’exposició en la pàgina web de les dades de recuperació, informant sobre el treball que estem duent a terme”, explica Garcia.

Ignasi Garcia indica que “alguns dels compromisos del pacte ja els estem complint, com és la col·laboració entre la investigació, les empreses i la societat civil per a poder crear aqueixa consciència i canviar a un model productiu que ens permeta una economia circular i no gastar més recursos naturals dels quals disposem, ja que actualment hem esgotat tots els que el planeta pot regenerar en un any”. Així mateix, Reciplasa participarà de manera activa en les Jornades Tècniques de ANEMPA que se celebraran els pròxims 19, 20 i 21 de novembre a Tenerife.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací