Rafa Simó reivindica el Pla de Salut Mental com una eina clau per acabar amb els estigmes

237

El cap de llista del PSPV-PSOE a les Corts s’ha reunit amb representants d’AFDEM

Actualitat Diària

El cap de llista del PSPV-PSOE a les Corts per Castelló, Rafa Simó, s’ha reunit amb representants de l’Associació de Familiars per als Drets de les persones amb una Malaltia Mental (Afdem) per a conèixer de primera mà la situació i preocupacions de l’associació. A la reunió també han assistit la candidata autonòmica María José Salvador i el candidat autonòmic Carlos Laguna.

Simó ha destacat el Pla de Salut Mental impulsat pel president Ximo Puig com una “eina clau” per a “acabar amb els estigmes i trencar tabús sobre aquest tema”. “Un pla que neix amb caràcter pluriennal —2023-2026— i que, a partir del 28 de maig, amb Ximo Puig com a president, atendrà les necessitats en aquesta matèria”, ha afegit Simó.

A més, Simó ha destacat que el partit socialista “és un partit valent i ha posat sobre la taula el debat de la salut mental i ha posat en l’agenda la necessitat d’atendre i garantir els drets d’aquestes persones“, ha assenyalat Simó.

Simó afirma que s’ha evidenciat “la necessitat de reforçar la salut mental, desestigmatitzar-la, i propiciar una societat en la qual ningú es quede al marge”. “Per a això, aquest pla contempla més recursos d’atenció, major formació dels sanitaris i un increment del nombre de professionals que presten atenció especialitzada“, ha afegit.

El cap de llista del PSPV-PSOE ha assenyalat que aquest pla compta amb una dotació inicial de 40 milions d’euros per a enguany i la incorporació inicial de 257 professionals, entre psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials, infermers o terapeutes, als quals se sumarà un centenar l’any vinent.

A més a més, Simó ha detallat que aquest pla centra en l’eix de l’acció la població infantojuvenil, en l’Atenció Primària i en les persones amb malalties cròniques greus. “El pròxim 28 de maig ens juguem continuar progressant, continuar impulsant accions que milloren la vida de les persones, que milloren el seu dia a dia i continuar treballant per un sistema de benestar fort”, ha destacat Simó.

Finalment, Simó ha recordat que ha sigut el govern de Ximo Puig el que va posar fi al copagament farmacèutic del passat amb 1,1 milions de valencians beneficiats, només en 2021.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací