Puig veu dins del Pla Estatal d’Habitatge una estratègia per a impulsar el sector ceràmic

Per aquest motiu el cap del Consell ha demanat des de Cevisama al Govern central que incloga la reforma d'interiors en les ajudes a la rehabilitació del programa

1207

ActualitatDiària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha proposat durant la inauguració de la Fira Cevisama, que el Govern d’Espanya incloga en el nou Pla Estatal de l’Habitatge la reforma d’interiors en les ajudes a la rehabilitació, amb l’objectiu d’impulsar i enfortir el sector ceràmic.

En aquest sentit, Puig ha ressaltat el suport del Govern valencià a aquest sector a través d’accions com el Pla Renhata, engegat en 2017, “i que ha ampliat el seu pressupost en 2018, passant de 3 a 5,5 milions d’euros”. Aquest pla se sumisca a la resta d’iniciatives en innovació i finançament d’activitats previstes en el Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, “per a enfortir el nostre ecosistema industrial i especialment, els grans referents de la Comunitat, com són la ceràmica i la seua indústria complementària”, ha detallat el cap de l‘Executiu valencià.


“El Pla Renhata -ha declarat el president- ha beneficiat no solament a les famílies que han pogut millorar les instal·lacions de les seues cases, sinó també a tot un sector greument afectat per la crisi aquests últims anys: a treballadors i a empreses relacionades amb la construcció i rehabilitació d’habitatges. Per açò, volem amplificar els efectes d’aqueix pla amb aquesta proposta al Govern”.

Asímismo, en la seua visita a Cevisama, en la qual ha estat acompanyat per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, Puig ha desgranat dades del sector ceràmic, del que ha afirmat que “és avui és un 34% més productiu que abans de la crisi” i que ha aconseguit unes vendes totals de 3.316 milions d’euros i unes exportacions de prop de 2.700 milions d’euros en 2017 .

“Est és un sector que és el primer productor europeu, el segon exportador mundial en volum i el tercer sector industrial del país que major superàvit comercial aporta”, ha afirmat el president de la Generalitat.

Mesa de la ceràmica

La necessitat d’avançar en la cooperació públic-privada també ha sigut destacada pel presidentPuig, qui ha recordat la pròxima cita de la Taula de la Ceràmica, creada per a aprofundir en el “objectiu de cogestió”, per al 19 de febrer.

“La intel·ligència d’empreses i de l’Administració troben el seu millor ús quan es conjuminen i treballen amb la vista posada més enllà de qualsevol interès particular”, ha asseverat Puig. “Per açò els assegure que qualsevol decisió que aplique la Generalitat es farà comptant amb l’acord del sector i amb un únic objectiu: créixer junts i continuar avançant”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací