Puig trasllada al Rei la “urgent necessitat” per a la Comunitat de la reforma del finançament autonòmic

555

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat a La seva Majestat el Rei Felip VI la “urgent necessitat” que té la Comunitat Valenciana que s’escometi la reforma del model de finançament autonòmic per a “protegir l’estat de benestar i garantir la igualtat entre els espanyols”.

El president, que ha estat rebut pel cap de l’Estat en una audiència celebrada en el Palau de la Zarzuela, ha destacat en la reunió el “bon moment” que viu la Comunitat Valenciana i que ha vinculat amb el “clima de confiança” generat en els últims quatre anys, amb els avanços reeixits en termes socials i econòmics.

Ximo Puig ha subratllat que la Comunitat Valenciana “representa una part fonamental del futur d’Espanya” i, per això, reivindica el paper que li correspon , “ni més ni menys”, la qual cosa passa per aconseguir un canvi en el model de finançament que “garanteixi la igualtat” dels ciutadans i ciutadanes amb independència del territori en el qual visquin.

El responsable del Consell ha agraït a més la “voluntat permanent de cooperació, de col·laboració i de presència en la Comunitat Valenciana” mostrada pel Rei, així com la seva implicació en els grans projectes que s’impulsen des d’ella. “La Comunitat Valenciana necessita més visibilitat i el Rei ens ajuda” en aquest objectiu, ha indicat el president al final de la reunió.

Ximo Puig ha mostrat la seva voluntat de contribuir a una participació activa en la construcció de “una Espanya diversa i plural, que cal veure com a aportació des de les diferents mirades”, i referent a això ha ressaltat la seva “lleialtat institucional” a la Corona, una lleialtat que, tal com ha indicat, està “clarament cimentada en aquesta visió d’una Espanya profundament democràtica i profundament respectuosa amb els fets diferencials”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací