Puig i Climent destaquen el cooperativisme com un “factor diferencial” en la sortida de la crisi econòmica

583

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest divendres que, “en el pla estructural”, el cooperativisme compta amb el pla biennal de suport i foment al cooperativisme de la Comunitat Valenciana ‘Fent Cooperatives’, la segona edició de la qual és, en paraules del president, “fruit de l’avaluació de l’anterior, de l’anàlisi profunda de les persones expertes i del diàleg i la conversa”.

A més, segons Puig, el Consell aposta per fer costat a les cooperatives amb ajudes directes i instruments financers,”de manera que puguin mantenir la seva capacitat operativa en aquests moments d’especial dificultat”.

En aquests termes s’ha pronunciat el president, que ha participat en la presentació del segon pla biennal de suport i foment al cooperativisme de la Comunitat Valenciana ‘Fent Cooperatives’. A l’acte han assistit també el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler i el d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el president de les Corts, Enric Morera.

Resistir, recuperar i reinventar-se

Per al cap de l’Executiu valencià, “en aquest temps, fins que disposem d’una vacuna i se superi la situació pandèmica”, l’objectiu del Consell és “intentar resistir, recuperar i reinventar” en el conjunt de l’economia “i també en l’àmbit del cooperativisme”.

“En aquests temps -ha continuat Puig en relació amb els fons europeus per a la recuperació-, tindrem una gran oportunitat per a complir el triple objectiu de la digitalització, la resiliència i la sostenibilitat i canalitzar les nostres empreses i cooperatives”.

Així, i amb l’objectiu de “aconseguir els màxims fons possibles i impulsar la participació de les cooperatives” el president ha assenyalat la necessitat de disposar de “un espai de diàleg” amb elles i la confederació.

Empreses compromeses

Per al conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, “el cooperativisme ha de ser fonamental per a facilitar una sortida de la crisi amb valors, amb empreses compromeses amb les persones i el territori, que creguin ocupacions estables i de qualitat, que no es deslocalitzen, i que demostren que és possible conjuminar riquesa econòmica i social”.

“La pandèmia ha estat un punt i a part per a repensar el cooperativisme, -ha continuat Climent-, per a constatar que la seva manera particular de veure el món i viure l’empresa pot aportar més i millor en la societat en la qual s’incardina. Per això hem d’aprofitar la tradició cooperativa de la Comunitat Valenciana, que ja és una de les fortaleses de la nostra economia i propiciar que continuï creixent i ampliant la seva presència dins del teixit productiu valencià”.

“El Fent Cooperatives que presentem aquest divendres és un pla molt ambiciós perquè l’hem volgut reenfocar per a centrar-nos en corregir els efectes de la crisi i contribuir a la reactivació econòmica des d’una perspectiva transformadora, perquè hem volgut implicar a tot el sector, i perquè doblegarem la inversió de la primera edició amb un esforç presupuestariosin precedents en aquest àmbit de 27,9 milions d’euros”, ha conclòs el titular d’Economia Sostenible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací