Puig i Bravo anuncien el pagament d’ajudes de 7,3 milions d’euros a 22 municipis afectats per la DANA

624

Actualitat Diària

l president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el pagament de 7,3 milions d’euros a 22 ajuntaments afectats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que va afectar les comarques de la Vega Baixa, La Costera i la Vall d’Albaida entre l’11 i el 14 de setembre passats.

El president ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se en la seu del Consell a Alacant amb les persones comissionades per a la coordinació de les actuacions relacionades amb el Pla Vega Renhace, el projecte que impulsa la Generalitat per a regenerar la comarca de la Vega Baixa després del temporal del passat mes setembre.

Puig ha assenyalat que aquests 7,3 milions que es distribuiran entre els ajuntaments que han sol·licitat compensacions suposen “un avanç positiu” i la mostra que les ajudes estan concedint-se “amb normalitat”. “Hi ha hagut una resposta que arriba als 100 milions d’euros, que és una realitat tangible que arriba a la ciutadania de la comarca”, ha indicat el president.

El responsable de la Generalitat ha explicat que, a més d’aquestes ajudes per a fer front a contingències conjunturals, el pla Renhace que lidera el Consell tracta d’avançar amb mesures estructurals per a construir, amb la suma de les administracions públiques i la societat civil, “un projecte de regeneració, de rehabilitació i, sobretot, de futur” per a la comarca alacantina.

El pla pivota sobre “qüestions estructurals, fonamentals perquè hi haja un desenvolupament harmònic i sostenible, que genere estabilitat, riquesa i prosperitat als ciutadans i ciutadanes de la Vega Baixa”, ha assenyalat.

La Generalitat comptarà en aquest pla amb l’assessorament de Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant, comissionat per a la coordinació en els àmbits científic i tècnic, i amb Antonio Alonso, empresari del municipi d’Almoradí, per a la interlocució i intermediació entre l’àmbit tècnic i els agents socials.

Els comissionats s’encarregaran d’organitzar actuacions del Pla Vega Renhace i de promoure la cooperació entre les administracions i la societat civil per a assenyalar les necessitats de la comarca amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament socioeconòmic de la zona.

Ajudes per import de 7,3 milions d’euros a 22 municipis

Tal com ha subratllat el president, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha signat aquest dijous la resolució per la qual s’ordena el pagament de 7.360.725,28 euros a 22 municipis afectats per la DANA de setembre. El pagament es realitza després que les corporacions locals hagen presentat les corresponents sol·licituds per a accedir a aquestes subvencions.

Amb aquestes ajudes, la Generalitat assumeix les despeses extraordinàries que les corporacions locals van haver d’assumir durant l’episodi de pluges torrencials en les tasques d’auxili i rescat. També abonarà els imports derivats de la posada en marxa de les oficines tècniques que es van posar en marxa per a atendre les reclamacions de les persones físiques i jurídiques que van patir danys en els seus habitatges, béns o explotacions industrials o agropecuàries.

Els ajuntaments beneficiats per aquesta resolució han sigut Crevillent, Santa Pola, Almoradí, Benferri, Benijófar, Bigastro, Dolores, Formentera del Segura, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rafal, Redován, Rojales, San Fulgencio, Moixent, Agullent, Ontinyent, Alcocer de Planes i Alfafara.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha recordat que, a partir d’ara, els ajuntaments tenen de termini fins al pròxim 26 de febrer per a justificar davant l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències la totalitat de les despeses realitzades fins al 100 per cent de l’aportació efectuada. També han d’incloure la relació completa que especifique les actuacions que van provocar els costos per als quals es va sol·licitar l’ajuda.

Bravo, a més, ha destacat “la celeritat amb la qual s’han dut a terme els corresponents procediments administratius que són necessaris a l’hora de manejar els diners públics”, ja que “entre les bestretes que ja s’han abonat i aquestes ajudes, els ajuntaments afectats estan rebent els fons en poc més de dos mesos”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací