Puig explicarà davant Les Corts la situació de la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19

513

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sol·licitat comparèixer en Les Corts per a informar sobre la situació sanitària i sobre les diferents actuacions del Consell davant la pandèmia de Covid-19 i les seves conseqüències en la Comunitat Valenciana.

El cap de l’Executiu autonòmic va avançar aquest dimarts aquesta decisió als i les portaveus dels grups parlamentaris en la Cambra valenciana, amb els qui va analitzar l’emergència sanitària, social i econòmica ocasionada pel coronavirus, en la cinquena reunió per videoconferència que manté amb ells. El president de la Generalitat ha celebrat una reunió setmanal d’aquestes característiques amb els síndics de les Corts per a oferir-los totes les dades de la crisi i atendre les seves propostes.

El màxim responsable del Consell ha reiterat que “com a Govern” s’ha assumit “la responsabilitat” en la presa de decisions “ràpides” davant aquesta crisi sanitària i s’ha tractat de mantenir la “màxima transparència i qualitat democràtica” sobre aquestes.

En aquest sentit, ha afirmat que a més de les reunions setmanals amb els i les portaveus parlamentaris “ha arribat el moment d’anar a les Corts a donar compte de l’actuació de la Generalitat” i a escoltar “els plantejaments dels altres grups” davant “una causa comuna, que és vèncer la pandèmia”.

Puig, qui ha insistit en la necessitat de “continuar l’esforç de totes i tots” i en la importància de “no baixar la guàrdia i combatre la relaxació” per a vèncer a la Covid-19, ha mostrat la seva total disposició a oferir informació de quantes actuacions ha dut a terme el Consell i a actuar “amb una transparència absoluta” davant la cambra representativa de la ciutadania valenciana.

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de la seva participació per videoconferència en la junta directiva de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), un fòrum en el qual ha traslladat als i les representants de l’empresariat les últimes mesures del Consell davant la crisi causada pel coronavirus i ha obtingut informació i propostes d’aquests.

Desè avió

El president de la Generalitat ha anunciat també l’arribada del desè vol contractat per la Generalitat dins de l’Operació Ruta de la Seda per a proveir a la Comunitat Valenciana de material sanitari des de la Xina.

Es tracta d’un Boeing 777 de la companyia Ethiopian Càrrec que va enlairar de Guangzhou i arribarà a Madrid després de fer escala a Addis Abeba.

L’avió transporta 2.572.000 màscares (30.000 d’elles FFP2), 66.000 equips EPI, 170.000 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres.

En total, inclòs aquest vol, ja han arribat 14,6 milions de màscares, 6,8 milions de guants, 708.851 equips EPI, 517.600 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací