Puig destaca l’arribada de diversos vols de la Xina en els pròxims dies per a garantir l’equipament de material sanitari

659

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’arribada de diversos vols des de la Xina al llarg dels pròxims dies per a garantir l’equipament de material sanitari tant per al personal que treballa en tota la Comunitat Valenciana davant l’emergència per coronavirus com per a l’atenció a pacients.

Així, el màxim responsable del Consell, al mateix temps que ha reiterat el reconeixement de tota la societat valenciana al “esforç” que cada dia realitzen “els qui estan en primera línia” fent front a aquesta “terrible pandèmia”, ha assenyalat que per a l’Executiu valencià “és una prioritat absoluta” l’adquisició de material sanitari com a bates, equips de protecció, respiradors o tests.

En aquest sentit, el president ha mostrat el seu agraïment a Inditex per la donació de 12 respiradors per als centres hospitalaris de la Comunitat i a la Fundació del València CF per la cessió de 50 apartaments per a atendre les necessitats del personal sanitari, situats a l’entorn de l’avinguda de les Corts Valencianes, de València.

Unes donacions que s’uneixen a unes altres que s’han rebut fins avui per part d’empreses i entitats socials de la Comunitat Valenciana. En el cas del València CF, recentment, l’entitat esportiva, per iniciativa del seu màxim accionista, Peter Lim, ja va donar a la Generalitat Valenciana 50.000 màscares FFP2 i 300 termòmetres per a la seva distribució en centres sanitaris i sociosanitaris de la Comunitat Valenciana.

El titular de la Generalitat va reiterar diumenge passat l’agraïment per la “gran generositat” mostrada per la societat valenciana en la batalla contra la pandèmia. Ximo Puig també va recalcar que “el sistema sanitari valencià és únic, públic i privat”, ja que tots els recursos de sanitat existents en la Comunitat s’han posat a disposició per a lluitar contra el coronavirus. A més, ha recalcat la necessitat de la “unitat d’acció” per a combatre la malaltia.

Reunió amb agents socials

El responsable del Consell, qui aquest matí ha mantingut una trobada per videoconferència amb la Comissionada de Presidència de la Generalitat per a la Coordinació dels Subministraments en relació a la Covid-19, María José Mira, ha analitzat en una altra reunió posterior amb responsables de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i amb representants dels sindicats CCOO-PV i UGT-PV, el Reial decret llei 190/2020, de 29 de març., sobre el permís retribuït recuperable.

Respecte a aquesta norma, el president de la Generalitat ha assegurat que “col·laborarem amb el Govern i amb els agents socials per a garantir una aplicació raonable del Reial decret llei que regula el permís retribuït recuperable”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací