Puig avança que la totalitat de les ajudes directes del Pla Resistir s’hauran ingresat en juny

401

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha avançat que la totalitat de les ajudes directes contemplades en el Pla Resistir, és a dir més de 400 milions d’euros, hauran arribat a les empreses i autònoms que les han sol·licitat a la fi de juny.

Així ho ha manifestat Ximo Puig després de presidir la comissió de seguiment sobre les ajudes als sectors més afectats per la crisi de COVID-19, en la qual també ha participat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Durant la seva intervenció, el president ha assenyalat que, l’objectiu prioritari de la Generalitat és “prestar el major suport possible a les empreses i autònoms que estan sofrint les conseqüències de la pandèmia, amb la finalitat que puguin iniciar aquest estiu la seva recuperació, la qual cosa també contribuirà a generar ocupació”.

Així mateix ha assegurat que després de l’impuls del procés de vacunació, “és el moment d’accelerar la recuperació i la reactivació econòmica de la Comunitat Valenciana”.

El president ha explicat que del total de les ajudes contemplades en el Pla Resistir, ja s’han pagat a les empreses i professionals autònoms més de 209 milions d’euros, la qual cosa suposa el 50% de les ajudes.

En aquest sentit, cal destacar que la Generalitat ha tramitat prop de 291.000 sol·licituds de les diferents línies d’ajuda del pla de xoc, a les quals se sumen les tramitades pels ajuntaments per a distribuir les ajudes Parèntesis.

Respecte de la gestió de les ajudes Parèntesis, el president ha valorat la participació dels ajuntaments en la seva tramitació “perquè estan contribuint a accelerar la seva arribada a tots els afectats de manera més directa”.

D’altra banda, Puig s’ha referit a la gestió realitzada per l’Institut Valencià de Finances (IVF) en la concessió dels préstecs bonificables Horeca, dirigits a empreses que necessiten suport financer per a garantir la seva viabilitat. Actualment l’IVF ja ha concedit 80 milions d’euros en aquests préstecs bonificables que tenen un tram d’ajuda directa de fins al 30% de l’import sol·licitat.

Pla Resistir Plus

Respecte al Pla Resistir Plus, que suposarà una injecció de 647 milions d’euros, el president ha explicat que el pròxim 31 de maig donarà principi la tramitació del tram d’ajudes dirigides a professionals autònoms, i el 7 de juny les ajudes dirigides a les empreses.

A partir d’aquestes dates es podrà sol·licitar cita prèvia per a començar la tramitació telemàtica de les ajudes, “amb el que es pretén agilitar al màxim la gestió d’aquests recursos econòmics amb la finalitat que puguin arribar a les empreses al més aviat possible i contribueixin a millorar la seva solvència per a iniciar la recuperació”, ha assegurat.

Cal recordar que el Pla Resistir Plus permetrà beneficiar a empreses i professionals autònoms de fins a 184 sectors diferents, després de l’ampliació proposada pel Consell, la qual cosa possibilita que 14.000 empreses de la indústria manufacturera, que donen ocupació a més de 203.000 valencians i valencianes, puguin també beneficiar-se d’aquestes ajudes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací