Puig assegura que la Generalitat treballarà amb el Govern central per a recuperar el litoral valencià

669

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la Generalitat treballarà amb l’Executiu central per a veure “com podem procedir a la recuperació de totes aquestes comarques afectades”, “atesa la nova realitat, ben clara i evident, del canvi climàtic”, al mateix temps que s’ofereix “seguretat d’ocupació” a les poblacions perjudicades.

Així s’ha pronunciat durant la visita a Oliva, al costat del vicepresident segon del Govern i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, per a comprovar en primera persones els danys causats en el litoral pel temporal Gloria.

El vicepresident Iglesias ha assegurat que les conseqüències del temporal mostren “les manques del model de desenvolupament que es va implementar al nostre país en les últimes dècades” i respecte a les ajudes del Govern central per a la Comunitat Valenciana, destinades a pal·liar els efectes dels últims episodis climàtics, ha afirmat que s’agilitaran els tràmits perquè “els recursos arriben a la gent al més prompte possible”.

Durant l’acte, al qual també ha assistit el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, Puig ha apuntat que tant la presència d’Iglesias aquest dimecres en la Comunitat Valenciana com la visita del president Sánchez del passat dissabte mostren la sensibilitat del Govern d’Espanya amb el “moment difícil” que viu el litoral valencià.

Així mateix, el titular del Consell ha indicat que és necessari “analitzar la situació concreta de cada àmbit” i “cada infraestructura” amb la finalitat de “assumir col·lectivament un debat sobre la realitat del canvi climàtic” i decidir “quines mesures cal adoptar per a garantir la seguretat de la ciutadania”.

Nou model turístic

El president ha explicat que la Generalitat porta molt temps treballant en un nou disseny del sector turístic valencià i ha assenyalat la importància de fer compatible el creixement econòmic i el turisme amb el desenvolupament sostenible. “No hi ha creixement possible que no atenga els criteris de sostenibilitat”, ha apuntat.

“Les velles receptes del passat no serveixen”, ha dit Puig, després d’afegir que el Consell aposta per un model de turisme “sostenible, intel·ligent i capaç de garantir a tota la ciutadania la seguretat de passar uns dies de manera magnífica des de l’hospitalitat, que és la nostra referència fonamental”.

En aquest sentit, Puig ha abundat en què qualsevol procés de canvi en l’activitat econòmica “s’ha d’alinear amb la sostenibilitat i, en aquest sentit, els ODS són fonamentals i han de ser una constitució mundial d’obligat emplene”.

Finalment, el president ha recordat el bon moment que viu el sector, el qual empra quasi al 15% de la població valenciana i que ha batut rècord de visitants, amb 30 milions de turistes en 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací