Puig anuncia mesures per valor de 97 milions d’euros de suport als autònoms davant la crisi del coronavirus

578

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat posarà en marxa un primer paquet de mesures per import de 97 milions d’euros de suport als autònoms i a la solvència de les empreses davant la crisi del coronavirus. Aquestes actuacions, en les quals ja treballen les Conselleries d’Hisenda i Economia, es duran a terme amb la coordinació de l’Institut Valencià de Finances (IVF) i la participació dels agents socials.

Puig ha comparegut després de la reunió mantinguda al Palau amb el president de la CEV, Salvador Navarro; el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez; el secretari general de CCOO PV, Arturo León, i els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, per a analitzar amb detall el reial decret llei de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del coronavirus i estudiar l’aplicació de mesures complementàries per a la Comunitat Valenciana per part del Consell. A la trobada ha assistit també el director de l’IVF, Manuel Illueca.

Puig, que ha ressaltat l’acolliment favorable dels representants empresarials i dels sindicats valencians al reial decret llei aprovat aquest dimarts per l’Executiu estatal, ha subratllat que la Generalitat impulsarà tots els mecanismes necessaris per a facilitar l’aplicació d’aquestes mesures avançades pel president, Pedro Sánchez, que a més es veuran reforçades amb altres addicionals en les quals ja treballa el Govern valencià.

Referent a això, la Generalitat, a través de l’IVF, articularà una línia de 40 milions ampliables en crèdits participatius per a millorar la solvència de les empreses i que puguen sol·licitar préstecs als bancs amb l’aval del 50% del Govern d’Espanya, tal com va anunciar aquest dimarts el president de l’Executiu central.

Els crèdits participatius de l’IVF computaran com a capital de les empreses. El banc públic donarà una manca de tres anys a aquests préstecs, que seran a 10 anys, per a garantir la recuperació de les empreses.

És una mesura complementària per a facilitar que les empreses valencianes accedisquen al programa de finançament anunciat aquest dimarts pel Govern, ja que, tal com ha subratllat el president de la Generalitat, “l’objectiu és que no es destruïsca ocupació”, sinó que es proporcione liquiditat a les empreses i es facilite, per part de l’IVF, “l’instrument més potent que té la Generalitat”, que l’empresariat valencià amb problemes per la crisi del coronavirus es puga acollir a aquests crèdits.

A més, el president ha assenyalat també que la Generalitat, a través de la Conselleria d’Economia, habilitarà un línia per import de 57 milions d’euros, “per a actuar a favor dels autònoms, en coordinació amb l’IVF i amb els agents econòmics i socials”. Es tracta, ha emfatitzat Ximo Puig, que “ningú quede al marge”, que “cap autònom s’haja de deixar la seua activitat”.

Taula de treball pels autònoms

Puig ha avançat referent a això que la setmana vinent tindrà lloc un ple extraordinari per a aprovar les actuacions en favor dels autònoms i que aquest mateix dijous es constituirà una taula de treball amb participació de la Generalitat i dels representants empresarials i sindicals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací