Puig anuncia la fi de restriccions a la mobilitat nocturna i la reobertura de les discoteques fins a les 2 de la matinada

458

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de les restriccions a la mobilitat a la nit i a les reunions en domicilis i espais públics i la reobertura de l’oci nocturn, que podrà desenvolupar la seva activitat fins a les 2 de la matinada, sense zona de ball i amb la mateixa limitació d’aforament que bars i restaurants, per als quals es flexibilitza l’horari de tancament fins a la 1 de la matinada.

Així ho ha avançat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual s’han acordat les noves mesures que entraran en vigor dimarts que ve, 8 de juny, i que estaran en vigor fins a finals de juny.

Puig ha assenyalat que, després d’una obertura progressiva i prudent que ha demostrat la seva eficàcia, la Comunitat Valenciana ha consolidat “una situació sanitària única” que permet fer un nou pas endavant, ja que, des de fa 11 setmanes, manté la incidència més baixa d’Espanya, 3,5 vegades inferior a la mitjana estatal, i és una referència a la UE com “el destí més segur, al costat de Malta”.

Tal com ha assenyalat el president, la Comunitat Valenciana posa així fi al toc de queda, vigent durant set mesos i mig, responent al compromís que aquesta limitació no romangués “ni un dia més del necessari”. “Ha estat un instrument definitiu per a controlar el virus”, però, a partir de la setmana pròxima, “torna la llibertat de moviment”, ha remarcat.

A més, desapareix també el límit de persones (actualment era d’un màxim de 10) en les reunions socials en domicilis i en espai públics, per a les quals es continua recomanant màscara, distància i ventilació, i l’hostaleria i la restauració deixen enrere les restriccions d’horaris, de manera que, a partir de la setmana pròxima, el tancament serà segons la llicència de cada establiment, amb un màxim establert en la 1 de la matinada.

El president ha avançat, a més, que el sector de l’oci nocturn, que tants sacrificis ha fet pel bé general”, reobrirà la setmana pròxima, amb un límit de tancament fixat en les 2.00 hores i sense que es permeti encara el ball. Tindrà un aforament com el de l’hostaleria, que continuarà sent del 50% en interior i del 100% en terrasses, tot això tenint en compte la continuació de l’obertura progressiva i prudent, i des de la perspectiva d’arribar a juliol “en les millors condicions”.

D’altra banda, també s’ha acordat l’obertura dels aforaments en el culte i avanços en els grups d’excursions guiades i en escoles d’estiu.

Celebracions de Sant Joan

A més, com ha anunciat el president, es traslladarà als ajuntaments la farà recomanació que limitin les celebracions de Sant Joan i altres manifestacions festives de caràcter similar a fi d’evitar les aglomeracions.

Totes les mesures anunciades es prenen tenint en compte que la incidència ha baixat un 70%, els llits ocupats per persones malaltes de COVID-19 han passat del 9% a l’1%, les UCI tenen 10 vegades menys pacients i que, des de gener, les morts han descendit un 93%, ha exposat Puig, qui ha demanat, no obstant això, prudència, atès que l’aixecament de restriccions està tenint el seu efecte en el repunt de contagis.

“Entrem en un període d’esperança”, amb la proximitat de l’estiu, amb bones perspectives de recuperació i amb el desplegament ja en marxa de més de 1.000 milions d’euros en ajudes directes i, sobretot, amb la vacunació com a gran actiu”, ha assenyalat el president, que ha recordat que aquesta setmana s’arribarà als 3 milions de dosis administrades i que les persones més vulnerables compten amb protecció.

“Ja tenim un milió de valencians completament immunitzats, i, entre les persones vacunades i aquelles que han superat la malaltia, ja superem el 50% de la població amb protecció enfront del virus”, ha dit també.

El president ha finalitzat la seva intervenció expressant la seva confiança en les persones joves i en el conjunt de la societat valenciana, que no ha protagonitzat les “imatges de impudencia” que sí s’han vist en altres llocs davant la fi de les restriccions. Per això, ha demanat continuar, com fins ara, treballant “en una mateixa direcció” per a aconseguir “la superació de la pandèmia i la recuperació social, econòmica i emocional”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací