Puig afirma que l'”única via” per a lluitar contra “la intolerància i el fanatisme” és “fer-lo junts”

418

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous que l'”única via” per a lluitar contra “la intolerància i el fanatisme” és “fer-lo junts” i ha afegit que és també el que es necessita per a combatre la pandèmia de COVID-19.

El president s’ha expressat en aquests termes durant la seva participació en el XXIX acte en memòria del professor Manuel Broseta, organitzat per l’Associació d’Amics de la Fundació Manuel Broseta.

En la seva intervenció, el responsable del Consell ha apel·lat a la convivència per a “superar” actituds frentistas, i ha indicat que la “millor vacuna” contra el fanatisme és no oblidar el passat.

Ximo Puig ha subratllat precisament el “llegat de convivència”, basat en la defensa “del pluralisme, la diferència, la diversitat i, al mateix temps, la cohesió”, del professor Broseta, assassinat per ETA en 1992, i ha lloat el treball que realitza la fundació que porta el seu nom per a recordar aquesta importància del “arrelament de la memòria”.

“No es pot oblidar, perquè la societat que oblida torna a cometre els mateixos errors més aviat que tard”, ha argumentat el president, que ha destacat la importància de traslladar a les joves generacions aquesta trista etapa del passat més recent, en la qual el recorregut de les idees de Broseta es va veure “cruelment frustrat per la intolerància, el fanatisme, i pel pitjor que sorgeix de l’ésser humà, que és la destrucció de la vida de l’altre”.

“Cal donar el reconeixement real que es mereixen aquestes persones que ens van ser arrabassades pels assassins”, ha manifestat també Ximo Puig, que ha recordat les recents distincions per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals atorgades per la Generalitat a Manuel Broseta i a Ernest Lluch, també assassinat per ETA.

El president s’ha referit a més a la necessitat de “mirar cap endavant amb memòria i sense rancor” i de saber veure que qui està al costat no es converteix en “enemic” per “pensar diferent”, alguna cosa que, com ha assenyalat, també constitueix una aportació de Manuel Broseta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací