Diputació i Patim posen en comú programes per a previndre les addiccions en els municipis d’interior de Castelló

Puerta coneix el treball que realitza l'Associació i ha visitat els locals que té al Parc Ribalta de Castelló

802

Puerta coneix el treball que realitza l’Associació i ha visitat els locals que té al Parc Ribalta de Castelló

Actualitat Diària

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, s’ha reunit amb els responsables de Patim, una associació que treballa des de fa anys a la província per a fer front a les addiccions i lluitar contra l’exclusió social que provoca.

Patricia Puerta, rebuda pel director de Patim, Francisco López, ha visitat els locals que té l’associació al Parc Ribalta, on ha conegut de primera mà el treball que realitza l’entitat, a més de conversar amb alguns dels professionals que treballen en l’associació.

Encara que ha estat una primera presa de contacte, una de les primeres propostes que pretenen analitzar és la millor manera per a col·laborar en el desenvolupament de programes de prevenció de les addiccions als pobles menuts de la província de Castelló, “ja que considerem que és fonamental arribar a llocs que ara no tenen serveis de la qualitat de Patim”, assenyala la vicepresidenta, qui anuncia futures reunions amb els responsables de Patim per a trobar el millor camí.

Patim és una resposta professional al fenomen de les addiccions i l’exclusió social. Centrant-se en addiccions, comportaments i integració, tant a nivell preventiu com d’execució d’accions i tractaments, la seua denominació actual procedeix de l’acrònim PATIM, on es sintetitzen els cinc camps en els quals aquesta entitat va començar a treballar en 1985. Alguns d’ells han evolucionat, adaptant-se a les noves pautes del consum, comportament i al seu tractament.

Avui és un “Grup” no lucratiu del Tercer Sector, especialitzat en intervenció i integració en addiccions i altres conductes. Compta amb nou centres a la Comunitat Valenciana, sent el seu principal marc d’actuació la província de Castelló. Set són els principis bàsics de l’entitat: enfortiment de les relacions institucionals; autonomia i aconfesionalitat; mancar d’ànim de lucre; assistència humana; coherència; estructura horitzontal i innovació social.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací