Els Pressupostos Participatius de Benicarló finançaran 8 projectes seleccionats pels veïns

757

Els representants de les taules de participació han realitzat el tall econòmic dels 8 projectes que s’executaran aquest any, amb una inversió de vora 120.000 euros. La creació de zones verdes, la construcció de pipi-cans amb clavegueram i aixeta i la millora d’accessos al CEIP Eduardo Martínez Ródenas han estat les tres propostes més votades.

Actualitat Diària

Els serveis tècnics municipals han realitzat les valoracions de viabilitat i el tall econòmic de les propostes de la ciutadania, amb una inversió de vora 120.000 euros. La creació de zones verdes, la construcció de pipi-cans amb clavegueram i aixeta i la millora d’accessos al CEIP Eduardo Martínez Ródenas han estat les tres propostes més votades.

La Regidoria de Participació Ciutadana ha fet públic el resultat de les propostes que la ciutadania ha prioritzat a la fase de votacions. Pel que fa a la participació, enguany han votat 345 persones, 205 de manera presencial i 140 de forma telemàtica, la qual cosa suposa un augment del 150% i del 11,11%, respectivament, en comparació a l’edició de l’any passat.

Respecte als resultats de les votacions, i una vegada realitzat el tall econòmic per part dels serveis tècnics, s’executaran els següents projectes amb una inversió total de 119.941,25 euros:

1. Creació de zones verdes dins de la ciutat. Ampliació de zones verdes amb arbres i bancs per seure per respirar millor aire i gaudir d’espais més tranquils.

2. Construcció pipi-cans amb clavegueram i aixeta. Instal·lació de pipi-cans per l’augment de ciutadans amb mascotes i per alleugerir el problema de la brutícia als carrers.

3. Accessos al CEIP Eduardo Martínez Ródenas. Condicionament dels accessos al CEIP per ampliar i millorar l’accessibilitat al centre.

4. Consideració del carrer d’Alcalà de Xivert com un carrer principal. Condicionament del carrer amb il·luminació, passos de vianants semàfor amb control de velocitat.

5. Tirolina parcs infantils. Instal·lació de tirolina a algun parc per ampliar l’oferta per als xiquets i xiquetes als parcs de Benicarló.

6. Revisió i adaptació dels passos de vianants. Revisar i condicionar passos de zebra i millorar l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

7. Il·luminació de passos de vianants. Millorar la visibilitat nocturna a les zones amb menys il·luminació, per a garantir la seguretat dels vianants.

8. Parc caní amb activitat d’agility i un pipi-can. Habilitar una zona per a gossos amb un xicotet parc caní amb obstacles i activitats agility.

Encara que són vuit els projectes amb assignació econòmica, hi ha vuit propostes votades que no tenen cost econòmic i es donarà trasllat als departaments corresponents per dur-les a terme.

La regidora de Participació Ciutadana, Filo Agut, ha agraït la participació de la ciutadania en el procés de votació i s’ha mostrat satisfeta per l’augment de la participació. A més, la regidora ha recordat que “a través de la pàgina web www.benicarloparticipa.es es pot realitzar un seguiment de l’estat d’execució dels projectes aprovats, tant d’aquest any com l’històric dels anys anteriors”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací