Policia Autonòmica i la Inspecció de Treball col·laboren per a detectar frau a la Seguretat Social i l’economia submergida

Oltra: "Açò suposa que deixem de recaptar en el nostre territori entre 2.500 i 3.000 milions d'euros per un treball sense cotitzar"

2301

ActualitatDiària

La Policia Autonòmica de la Generalitat i la Inspecció de Treball col·laboraran en la lluita contra l’ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social, segons ha anunciat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià.

Oltra ha explicat que “aquesta col·laboració permetrà multiplicar el nombre d’actuacions específiques contra l’explotació laboral” i que “no queden impunes” els casos d’economia submergida detectats.

Així mateix, la portaveu del Consell ha indicat que, segons dades del Sindicat de Tècnics d’Hisenda (GESTHA), l’economia submergida a la Comunitat Valenciana representa el 27% de l’economia de la comunitat, la qual cosa suposa 3 punts per sobre de la mitjana espanyola, per darrere d’Andalusia, Extremadura i Canàries.

“Açò suposa que deixem de recaptar en el nostre territori entre 2.500 i 3.000 milions d’euros per un treball sense cotitzar”, ha assegurat la vicepresidenta, qui ha insistit que, a més, es tracta d’una “competència deslleial entre empreses que cotitzen i les que no ho fan o entre treballadors que compleixen i els que no”.

Menys abandons de tractaments mèdics

En un altre ordre de coses, el Consell ha aprovat dos convenis de col·laboració amb els col·legis oficials de farmacèutics d’Alacant, Castelló i València sobre les condicions de dispensació, facturació i pagament de les aportacions per a tractaments ortoprotètics i farmacològics per a 2018, que ascendeixen a més de 54 milions d’euros.

La vicepresidenta ha explicat que aquestes ajudes “faciliten l’accés als tractaments mèdics necessaris per a garantir la seua salut” a pensionistes, persones amb diversitat funcional i menors d’edat, sense que hagen de fer cap aportació o pagament addicional.

Durant l’any 2017, un total d’1.258.151 persones es van beneficiar d’aquestes ajudes, la qual cosa va suposar una disminució de l’abandó de tractaments mèdics.

De fet, en el col·lectiu de pensionistes es van abandonar un 39,1% menys de tractaments que en 2015 i un 29,4% menys en persones amb diversitat funcional. A més, es va reduir en un 11,4% la taxa d’abandons dels tractaments en menors.

Nou model d’atenció a persones amb diversitat funcional

D’altra banda, el Consell també ha donat compte del Pla d’Infraestructures per a Persones amb Diversitat Funcional de la Comunitat Valenciana 2018-2022. 

Es tracta d’un pla que recopila les dotacions existents i necessitats en les diferents províncies i comarques amb la finalitat de crear “una xarxa pública de suport social a la seua recuperació i inclusió, amb nous recursos intermedis que eliminen l’atenció residencial, excepte en casos puntuals, excepcionals i de curta durada”, ha assenyalat la vicepresidenta.

“És a dir, el Consell aposta per un model de xarxa pública, de recursos, programes i serveis que recolze i impulse el projecte de vida independent de cada persona”, ha indicat Oltra.

Segons ha explicat la vicepresidenta, aquest pla d’infraestructures “proporciona una visió a llarg termini dels recursos necessaris, que permetran oferir una atenció de qualitat, integral, equitativa, pròxima i vertebradora” a les persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací